×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 1877

Menu

Štromar za MS: Mi smo spasitelji države

ZAGREB - Bio je dobar potez što smo ušli u Vladu i vidimo se kao spasitelji, rekao je u intervjuu za Media servis potpredsjednik Vlade HNS-ov Predrag Štromar. O stanju u Vladi i stranci, HOS-ovoj ploči i obrazovnoj reformi sa Štromarom je razgovarala Lana Ružičić...
Hrvatska je bila u jako opasnoj i kriznoj situaciji i zato smo procijenili da nisu dobri novi izbori, rekao je Štromar.

"Možemo reći da smo mi trenutno i spasitelji ove države kako ne bi tonula sve dublje i dublje", rekao je.

Izvijestio je da se dosad za subvencije stambenih kredita prijavilo 1700 ljudi, a ima još za oko 200. Idući tjedan će se donijeti odluke o odobrenjima kredita i bit će moguće dopunjavati papire, otkrio je ministar graditeljstva i najavio slične mjere i za kraj iduće godine. Rekao je da će banke i APN kontrolirati jesu li oni koji su kupili stan prodali svoj stari.

"Ako nije, onda kredit dolazi u potpunosti na naplatu. Bit će jako jako teško varati državu, gotovo nemoguće", rekao je.

Na pitanje može li premijer sve što hoće, kako je rekao prošloga tjedna u Saboru, Štromar je odgovorio da može reći sve, ali da treba imati dozu tolerancije. Nije mu sporno što je premijer preuzeo Povjerenstvo za obrazovnu reformu. Zadovoljan je tempom kojim ide reforma, ali nije zadovoljan trenutnim rješenjem za ploču s natpisom "Za dom spremni". Očekuje da Vijeće donese preporuke do kraja godine, a naglašava da HNS-u neće biti prihvatljivo nikakvo rješenje koje ne zabranjuje ustaški pozdrav. Komunikacija u Vladi je dobra, razgovaramo iako ima stvari oko kojih se ne možemo složiti, rekao je Štromar.

"Može se reći da ponekad povisimo ton među četiri zida ali nikako to nećemo raditi vani", priznao je v.d. predsjednika HNS-a.

Očekuje pozitivan rasplet slučaja Agrokor. Mislim da neće u stečaj i da će biti nagodba, rekao je potpredsjednik Vlade koji na pitanje očekuje li uhićenja odgovara samo da je to posao DORH-a. Nije zabrinut zbog niskog rejtinga HNS-a i naglašava da je za budućnost stranke bitno hoće li ostvariti tri stvari.

"A te tri stvari su rezultat, rezultat i rezultat. Ako budemo imali rezultat, ne bojim se ni za jedne buduće izbore", naglasio je Štromar.

O stanju u SDP-u ni slova. Ne želimo gledati u tuđe dvorište, rekao je Štromar tek uz opasku da Hrvatskoj treba jaki i kvalitetan SDP. Tvrdi da s HDZ-om nisu dogovarali buduću koaliciju, a još ne zna hoće li se kandidirati za predsjednika HNS-a. Na kraju smo ga pitali je li u kontaktu s bivšim HNS-ovcima koji su napustili stranku.

"Ne, uopće. Vidjeli smo se na aktualcu u Saboru, ali smo si samo kimnuli glavom", otkrio je potpredsjednik Vlade.

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam