Logo
Ispiši ovu stranicu

Bandić ekskluzivno za MS: ‘Mislim da ćemo zatvoriti rotor iza Nove godine‘

ZAGREB - Ekskluzivno u Intervjuu tjedna Media servisa zagrebački gradonačelnik Milan Bandić ispričao se svim građanima, ne samo braniteljima, zbog susreta s Draganom Markovićem Plamom, najavio kad se zatvara rotor Remetinec, ali i odgovarao na pitanja vezana za većinu u Skupštini i ambicijama za Banske dvore i Pantovčak. S Bandićem je razgovarala Andrea Barać.
Sastanak s Draganom Markovićem Palmom zagrebačkog gradonačelnika izazvao je pravu buru u javnosti, jednako tako i Bandićeva isprika braniteljima putem dnevnih novina uz kritike da se ispričava preko leđa poreznih obveznika. Na upit zašto je izabrao taj način ispirke, Bandić je poručio da su oglas i press konferencija bili dostatni, no onda je iskoristio priliku i svim građanima poručio:

"Ja priznam, nisam savršen i pogriješio sam. Ne znajući što je tko je radio On može doći, on je slobodan građanin i nije napravio ništa. A to što se družio s Arkanom, da sam znao onda ne bih. I sad koristim priliku da se ispričam ne samo braniteljima, nego svim građanima". Jučer se u Skupštini odvijala drama, nije bilo kvoruma, ali je na kraju ipak održana rekodno kratka sjednica. Glavno pitanje je ima li Bandić većinu, hoće li proći proračun 6. prosinca i jesu li Neovisni za Hrvatsku još uvijek većina.

"Nikada nitko nije imao apsolutnu većinu u Skupštini i to je dobro. Nisu Neovisni za Hrvatsku napustili većinsku koaliciju. A što će se dogoditi 6. prosinca kada ide proračun? Ako se ne usvoji onda će ići izbori za Gradsku skupštinu", istaknuo je Bandić. S obzirom na širenje saborskog Kluba koji sad broji 11 članova, na upit ima li ambicije ući u Banske dvore ili ponovno u utrku za Pantovčak, Bandić je rekao:

"U politici nikad ne reci nikad. Nikakvog zahtjeva za ministarskim mjestom Stranka rada i solidarnosti nije tražila. Nikakva druga mjesta za sada me ne zanimaju. Gradonačelnik Zagreba jesam, a o ovom dvoje za sada ne razmišljam. A vrijeme će pokazati svoje, izbori su pred nama", rekao je zagrebački gradonačelnik.Mnogi građani Zagreba smatraju da se rotor Remetinec ne bi trebao zatvarati u vrijeme Adventa kada će biti ogromne gužve u gradu. Gradonačelnik je na to rekao:

"Kucaju na otvorena vrata, ja mislim da ćemo to napraviti iza Nove godine", rekao je Bandić.

Ostale vijesti:

Powered by Domena.com