Menu

Troskot za MS: Moja prednost je što sam financijski najstručniji kandidat

ZAGREB - Uoči lokalnih izbora MOST-ov kandidat za zagrebačkog gradonačelnika Zvonimir Troskot u razgovoru za Media servis otkrio nam je svoj plan i program za Zagreb, zašto misli da će pobijediti na izborima kao i s kim se nakon svibnja vidi u koaliciji. S Troskotom je razgovarala Andrea Barać.
Kao rođeni Zagrebpčanin koji je prepoznao da je njegov grad u problemima i u trenutku kad je shvatio da se želi baviti politikom, nije bilo puno premišljanja oko toga hoće li se kandidirati na nadolazećim lokalnim izborima.

''I kroz Dinamo, kroz srednju školu, fakultet i kroz posao, baš sam osjetio taj zov grada, da je Zagreb u problemima i da se svojim talentima i vizijom i s cijelim svojim timom taj grad konačno vratimo našim građanima''. Što se tiče programa, planova je napretek, a kaže bit će i financijskih sredstava kad se stvari poslože, odnosno kaže da je uvidio jako puno prostora za uštede.

''Prva stavka će biti zatvaranje svih ovih proračunskih rupa koje postoje, jer naše su naše nekakve projekcije da proračun Grada Zagreba curi na isti način kao što curi vodovod. Odnosno da gubimo negdje oko 50 posto sredstava. S druge strane, život u Gradu Zagrebu ne može prestati. U tom smislu bismo financirali i socijalne politike, primjerice rekonstrukciju, ne sanaciju, nego baš rekonstrukciju naši vrtića i škola''. Upitali smo Troskota zašto misli da je upravo on najbolji kandidat, odnosno po čemu se bolji od drugih koji žele gradonačelničku fotelju metropole.

''Ono što je pravo pitanje koje već građani Zagreba počinju postavljati jest - ako netko dođe na čelo Gradske uprave je li to sposoban voditi. S obzirom da ćemo se svi složiti da su financije kao takve najveći problem jer na temelju njih gradite sve ostalo, imam najveću financijsku stručnost od svih kandidata koji se nalaze momentalno na sceni''.Što se tiče ostalih kandidata koji su do sada poznati, smatra da veliki dio njih neće uspjeti skupiti potpise i da će u drugi krug proći svega šest imena. Na konkurenciju kaže da mu je svejedno koji mu se kandidat suprotstavi jer oni ima jasnu viziju. A na pitanje s kim bi koalirao nakon izbora, odgovorio je:

''Vidjet ćemo nakon izbora jer smatram da nakon petog mjeseca stvari više neće biti jednake. Iskreno me zanima na koji način će doći i do distribucije glasova između stranaka koje će ući u Skupštinu. U koaliciju bismo eventualno razmišljali sa strankama koje ni na koji način nisu bile vezane za ovaj vid upravljanja Gradom Zagrebom u zadnjih 20 godina''.
nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam