Logo
Ispiši ovu stranicu

Smanjuje se razlika u podršci SDP-a i HDZ-a

ZAGREB - HDZ-u se potpora birača smanjuje, a SDP-u raste, pokazuje istraživanje Crobarometar agencije Ispos puls za Novu tv.
29,4 posto birača podupire najjaču oporbenu stranku. SDP ima podršku od 21,1 posto. Živi Zid u svibnju je imao 8,3 posto i ta se podrška nastavlja topiti. Pad bilježi i ORah s potporom od 7 posto. Od ostalih nitko nema više od 5 posto. Neodlučnih je 14 posto birača.



Da su sada izbori, prema ovom istraživanju, HDZ-ova koalicija osvojila bi 30,1 posto, a Kukuriku savez 26 posto. Profesor Ivan Rimac za Media Servis je protumačio dominaciju dviju najvećih stranka.







Ovi trendovi donekle se podupiru sa događajima u zadnje vrijeme a to je u redu promjena izbornih pravila u kojima će male stranke imati znatno manje šanse i drugo preplavljenost medija samo sa izjavama članova HDZ-a i SDP-a i njihovim međusobnim sukobima.U obzir valja uzeti ljude koji se ne izjašnjavaju u ovakvim anketama. Veliku razliku koja je s 10 posto u korist HDZ-a i partnera pala na 4 posto razlike, Rimac tumači fluktuacijama u metodologiji jer nije izvjesno da se tako velike promjene događaju tolikom brzinom.

Ostale vijesti:

Powered by Domena.com