Logo
Ispiši ovu stranicu

Bernardić za MS: Svi su sve znali, zato smo i tražili Marićevu ostavku

ZAGREB - "Svi su sve znali, zato smo i tražili Marićevu ostavku" rekao je predsjednik SDP-a Davor Bernardić u intervju tjedna Media servisa komentirajući posljednje medijske napise o stanju u Agrokoru.
Podsjetimo, tjednik Nacional objavio je dokumente koji ukazuju na to da je ministar Zdravko Marić znao za stanje u Agrokoru još prošle godine,riječ je o internim dokumentima Hrvatske banke za obnovu i razvoj, u kojoj je Zdravko Marić i dalje šef Nadzornog odbora. Bernardić kaže kako to za njega nije novost.

"Čekamo reakciju premijera Plenkovića. Pa svi su sve znali, sam Marić je sve znao. To za nas nije nikakva nova vijest, oni su sve znali i zato smo tražili i smjenu Marića. Bit će zanimljivo što će reći premijer Plenković nakon ovih novih očito jasnih i nedvojbenih informacija kakva je situacija bila u Agrokoru i što je Marić duboko upleten u Agrokor i HBOR tamo tražio" kaže Bernardić. Na pitanje zašto je premijer ‘grčevito‘ branio Marića, Bernardić zaključuje kako očito nešto skrivaju, te da građani moraju znati pravi situaciju-

"Očito je da se u situaciji i krizi u Agrokoru nešto skriva, jer do danas nema niti jednog podatka o tome što se događa u kompaniji. Vlada i izvanredna uprava u Agrokoru pokušavaju situaciju prikazati smirenom i sređenom. Farbaju tu trulu jabuku izvana da bi se činila jestivom,ali svi znamo da je trula. Prema podacima s kojima se u javnosti raspolaže, prihodi Agrokora su pali negdje 9 %, a po nekim prognozama to je još dramatičnije, to znači da je bez plaćanja kamata, mjesečna rupa u Agrokoru 200 milijuna kuna, to je nemoguće pokrpati" tvrdi Bernardić te dodaje kako su svi ugroženi zbog Agrokora.

"Svakom hrvatskom građaninu je mač nad glavom, jer ako vjerovnici oštećeni u postupku pokrenu tužbe tada se to može preliti na građane i cijelu državu. Situacije je krajnje ozbiljna, ne smije se podcjeniti i mora se pažljivo pratiti da cijela ta priča uspije."

Ostale vijesti:

Powered by Domena.com