Logo
Ispiši ovu stranicu

Niko Kovač za MS: Nismo znali da je svastika na terenu

ZAGREB - Izbornik Vatrenih Niko Kovač u emisiji Media servisa u "4 oka", tvrdi da igrači, a ni on sam nije znao da je na poljudskom travnjaku iscrtan kukasti križ.

"Vi ste znali kada ste izlazili van da je ta svastika na terenu?" "Ne, nisam znao," rekao je Niko Kovač. Izbornik kao svjetski putnik požalio se na to kako nas sada doživljavaju u svijetu.



"Svi me zovu i pitaju. Nije jednostavno naći pravi odgovor i prave riječi. Odgovor je samo jedan: To apsolutno osuđujem i ja osuđujem. To su uvijek ista pitanja. Ja na to moram naći odgovor. Tužan sam i razočaran, ali nadam se da nas kazna UEFE neće toliko uništiti da nas skroz izbaci, ali osobno ne znam," izjavio je za Media servis izbornik Kovač. Sve ono što je zarađeno na terenu može biti bačeno u vjetar i postoji mogućnost da zbog svastike Vatreni EURO gledaju na svojim TV ekranima. Izbornik Kovač bio je rezigniran tom činjenicom.



"Zato meni to nije jasno. Dečki se zalažu za Hrvatsku. Ovo je Hrvatska nogometna reprezentacija koja predstavlja građane Hrvatske i u Hrvatskoj i ljude izvan Hrvatske. Nije mi jasno tko to može napraviti, zbog čega i tu ne mogu naći odgovor. Tužan sam i nadam se da će to stati i da se bavimo sportom koji je prekrasan i koji mislim da je najljepši na svijetu," kaže Niko Kovač.1-1 protiv Italije je dobar rezultata, poručio je Kovač i konstatirao da je izostanak Modrića i Čorluke veći hendikep za našu reprezentaciju nego što je bilo neigranje talijanskih zvijezda na poljudskoj utakmici.



"Pa čujte to je čista matematika. Nas ima 4 i pol milijuna stanovnika, Talijana ima meni se čini 50 milijuna ili više stanovnika. Tako da oni imaju veći font igrača nego što mi imamo. Nama kada ispadnu dva ili tri igrača mi top puno više osjećamo nego oni. Mi znamo da je nama i Real Madridu Luka glavni igrač, Čarli nam je stup u obrani," rekao je izbornik Vatrenih Niko Kovač. Na kraju je Niko Kovač poručio da ova reprezentacija ima još dosta prostora za napredak.



"Normalno da možemo, ja nikada nisam zadovoljan, a to sam i rekao nakon Norveške kada smo pobijedili 5:1. Svi su se čudili kako izbornik nije zadovoljan. To je moj karakter. Mi smo nakon svjetskog prvenstva nastavili našim putem, našim zacrtanim putem. Mislim da se vidi napredak Hrvatske nogometne reprezentacije. Mi to moramo nastaviti. Znamo da nas čekaju još četiri vrlo teške utakmice koje moramo odigrati da se plasiramo što prije," poručio je Niko Kovač.

Ostale vijesti:

Powered by Domena.com