Logo
Ispiši ovu stranicu

Ostojić o poruci Islamista: Ima toga još, ali građani mogu biti mirni

ZAGREB - Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić u ekskluzivnom intervjuu za Media servis osvrnuo se na video koji je osvanuo na YouTubeu. Radi se o poruci Islamista koji zemljama bivše Jugoslavije, uključujući i Hrvatsku, prijeti osvajanjem. S ministrom je razgovarala Željka Gulan.





Istražuje li policija ovu snimku?



"Ovo nije prvi slučaj sličnih poruka koje su poslane preko Youtube-a. Ne želim reći da opasnosti nema jer uvijek postoji opasnost od terorističkog napada, ali građani mogu biti sto posto sigurni da smo spremni odgovoriti na takve izazove. Ono što je važno, ne treba davati važnost upravo ciljevima kojima se želi postići ovakvim snimkama. Mislim da je važna propaganda u kojima takve snimke, dižu tenzije oko toga, a to jest cilj terorista."



Kada kažete da ovo nije prvi put, koliko su onda česte ovakve snimke?



"Vrlo česte. Ovo je sada došlo u javnost. Imali smo prije dvadesetak dana sličnu snimku, ali moram reći da policija sudjelujući u Atlasu, posebnoj grupi zemalja Europske unije zajedno sa SAD-om i kroz antiterorističku koaliciju u tišini radi na svim onim snimkama i porukama koje mogu biti prijetnja za Hrvatsku."



Postoje li neke indicije koje bi osobe to mogle biti?



"Ja o detaljima toga ne mogu govoriti. Radi se u tišini. Naravno da njihov cilj nije da se otkriva identitet, sami znate kako izgledaju takve snimke. Sigurno je sljedeće, a to je da pazimo i u razmjeni informacija zajedno sa svojim saveznicima oko bilo koje osobe i prijetnjama koje se mogu dogoditi."

Ostale vijesti:

Powered by Domena.com