×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 1872

Menu

Svjetski dan turizma: Hrvatska inzistira na kvaliteti

ZAGREB - Svjetski je dan turizma. Obilježava se u mjesecu u kojem će, procjenjuje se, Hrvatsku posjetiti 1,5 milijun. Tema ovogodišnje proslave je „Milijarda turista, milijarda prilika“, s obzirom na važnost koju ovaj sektor ima za cjelokupno gospodarstvo zemalja. Ministar turizma Darko Lorencin današnji je dan čestitao svim djelatnicima u turističkom sektoru, a u razgovoru za Media servis poručio: inzistiramo na kvaliteti!
Podaci za ovu turističku sezonu pokazuju da je Hrvatska sve poželjnija turistička destinacija. U prvih 8 mjeseci ove godine u odnosu na prethodu porastao je broj i noćenja i dolazaka, kaže u razgovoru za Media servis ministar turizma Darko Lorencin..







"To je 6,5 % više noćenja i gotovo 9 % više dolazaka što pokazuje da je Hrvatska rastuća destinacija i te poraste koje bilježimo jedni su od većih pogotovo u ovom dijelu Europe tj. Mediterana", rekao je Lorencin.



Ova je sezona bila dobro pripremljena, a već traju pripreme za iduću, kaže Lorencin..







"Pa s obzirom na sve nedaće koje smo imali 2014. godine, mi smo krenuli dosta rano, već u petom mjesecu krenuli smo pripremati ovu sezonu, kao što smo u 5. mjesecu krenuli pripremati sezonu 2016".



Ključ je u kvaliteti. Do koje se dolazi dobrom organizacijom svih koji sudjeluju u turizmu, odnosno destinacijskim menadžmentom..







"Da prvo je destinacija organizirana da može pružiti infrastrukturno i u svakom drugom obliku određenu kvalitetu usluge i da su destinacije diverzificirane, da imaju što veći broj proizvoda i da na taj način privlače turiste", rekao je Lorencin.



Na izmaku je Lorencinov ministarski mandat. Kad se crta podvuče, najvažniji ciljevi su ispunjeni, kaže..







"Mislim da smo napravili neke stvari koje dugo dugo nisu napravljene poput privatizacije državnog portfelja gdje smo angažirali i pokrenuli nekoliko desetaka tisuća kreveta koji su bili zarobljeni u gubitašima. Mislim da je to utjecalo i da će bitno utjecati i narednih godina na razvoj turizma", rekao je Lorencin.



Možda je najvažnije ipak to što je većini djelatnika u turizmu podignuta svijest o potrebi razvoja usluga i proizvoda..





"Čitavim nizom inovativnih programa smo olakšali taj put razvoja, poput 1000 bazena za turizam i velikog broja plaža koje smo poticali isto s ove razine", rekao je Lorencin.



Ključnim smatra i transformaciju Hrvatske turističke zajednice u marketinšku agenciju koja vodi računa o brendu i promiče Hrvatsku kao destinaciju.
nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam