Menu

Čačić: U Francusku neću voditi igrače po minulom radu i zaslugama

ZAGREB - U ekskluzivnom intervjuu za Media servis u emisiji "U 4 oka" izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Ante Čačić poručio je da će na EURO u Francusku voditi samo spremne igrače.
"Ne postoje bolji i lošiji" rekao je izbornik i dodao:







"Rekao sam nakon Malte kapetanu Srni, a i ja sam rekao igračima da neću u Francusku voditi igrače po minulom radu i zaslugama već isključivo one koji će moći odgovoriti zahtjevima ovog natjecanja. Naravno da se moraju uzeti u obzir svi aspekti, ali sigurno da igrač ima konkurenciju, a ta konkurencija egzistira i igra - taj je u prednosti", rezolutan je bio Čačić.



Francuska nam je sretna zemlja. 1998. tamo smo doživjeli jednu od naših najljepših sportskih priča od samostalnosti Hrvatske.







"Asocijacija na Francusku je 1998. godina i veliki uspjeh hrvatskog nogometa. Vatreni su osvojili brončanu medalju, a godinama kasnije Hrvatska je respektirana reprezentacija u nogometnom svijetu. Nama je to prilika da učinimo sve da opravdamo broncu upravo u Francuskoj. Vjerujem da ćemo imati dobru izvedbu i da ćemo se dobro prezentirati, a tada je sve moguće. Naša je reprezentacija kvalitetna jer je satkana na najvišem mogućem nivou", rekao je Čačić.



Grupa nam je jaka, neugodna, po meni su Turska i Češka plutajuće mine i bit će izuzetno teško preskočiti te dvije prepreke. Otvaramo s Turskom, pa slijedi Češka i ako nešto pođe po zlu vađenje je na Španjolskoj u zadnjem kolu.







"Grupa je vrlo zahtjevna. Tu nema slabih i nema apsolutnih favorita. Skupina je jaka i zbog toga što je Hrvatska u toj skupini i siguran sam nitko ne voli vidjeti nas u skupini. Nadam se podršci naših navijača u Francuskoj i onda tamo možemo očekivati puno zadovoljstva", poželio je Čačić.



Čelnici FIFA-e i UEFA-e Blatter i Platini supendirani su sa svih funkcija u nogometu zbog višemilijunskih malverzacija. Kod nas su Zdravko Mamić i i Damir Vrbanović bili su u pritvoru, i tu su sumnje i optužbe su dosta teške.







"Postoje sumnje i optužbe. Danas u bilo kojoj profesiji postoje greške i anomalije u upravljanju pa tako i s nogometom. U slučajevima koje ste spomenuli je još uvijek pod znakom sumnji i optužbi. Treba pričekati i vidjeti, a to objektivno nije za moj sud", diplomatski će Čačić.



Osvrnuo se izbornik i na njegovo imenovanje u rujnu ove godine. Oko reprezentacije tada je bila loša atmosfera, a Čačića su mnogi dočekali sa skepsom.







"Tvrdim da je slika u medijima potpuno različita od onoga što ja doživljavam u stvarnom životu. Kod mene se ništa nije promjenilo u životu, i dalje se krećem među ljudima i ne bježim od njih. Bio sam u Zadru, u Splitu i nigdje nisam čuo neku lošu vijest i smatram da je oko mene stvoren virtualni svijet oko mene", zaključio je izbornik.
nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam