Logo
Ispiši ovu stranicu

Čačić: U Francusku neću voditi igrače po minulom radu i zaslugama

ZAGREB - U ekskluzivnom intervjuu za Media servis u emisiji "U 4 oka" izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Ante Čačić poručio je da će na EURO u Francusku voditi samo spremne igrače.
"Ne postoje bolji i lošiji" rekao je izbornik i dodao:







"Rekao sam nakon Malte kapetanu Srni, a i ja sam rekao igračima da neću u Francusku voditi igrače po minulom radu i zaslugama već isključivo one koji će moći odgovoriti zahtjevima ovog natjecanja. Naravno da se moraju uzeti u obzir svi aspekti, ali sigurno da igrač ima konkurenciju, a ta konkurencija egzistira i igra - taj je u prednosti", rezolutan je bio Čačić.



Francuska nam je sretna zemlja. 1998. tamo smo doživjeli jednu od naših najljepših sportskih priča od samostalnosti Hrvatske.







"Asocijacija na Francusku je 1998. godina i veliki uspjeh hrvatskog nogometa. Vatreni su osvojili brončanu medalju, a godinama kasnije Hrvatska je respektirana reprezentacija u nogometnom svijetu. Nama je to prilika da učinimo sve da opravdamo broncu upravo u Francuskoj. Vjerujem da ćemo imati dobru izvedbu i da ćemo se dobro prezentirati, a tada je sve moguće. Naša je reprezentacija kvalitetna jer je satkana na najvišem mogućem nivou", rekao je Čačić.



Grupa nam je jaka, neugodna, po meni su Turska i Češka plutajuće mine i bit će izuzetno teško preskočiti te dvije prepreke. Otvaramo s Turskom, pa slijedi Češka i ako nešto pođe po zlu vađenje je na Španjolskoj u zadnjem kolu.







"Grupa je vrlo zahtjevna. Tu nema slabih i nema apsolutnih favorita. Skupina je jaka i zbog toga što je Hrvatska u toj skupini i siguran sam nitko ne voli vidjeti nas u skupini. Nadam se podršci naših navijača u Francuskoj i onda tamo možemo očekivati puno zadovoljstva", poželio je Čačić.



Čelnici FIFA-e i UEFA-e Blatter i Platini supendirani su sa svih funkcija u nogometu zbog višemilijunskih malverzacija. Kod nas su Zdravko Mamić i i Damir Vrbanović bili su u pritvoru, i tu su sumnje i optužbe su dosta teške.







"Postoje sumnje i optužbe. Danas u bilo kojoj profesiji postoje greške i anomalije u upravljanju pa tako i s nogometom. U slučajevima koje ste spomenuli je još uvijek pod znakom sumnji i optužbi. Treba pričekati i vidjeti, a to objektivno nije za moj sud", diplomatski će Čačić.



Osvrnuo se izbornik i na njegovo imenovanje u rujnu ove godine. Oko reprezentacije tada je bila loša atmosfera, a Čačića su mnogi dočekali sa skepsom.







"Tvrdim da je slika u medijima potpuno različita od onoga što ja doživljavam u stvarnom životu. Kod mene se ništa nije promjenilo u životu, i dalje se krećem među ljudima i ne bježim od njih. Bio sam u Zadru, u Splitu i nigdje nisam čuo neku lošu vijest i smatram da je oko mene stvoren virtualni svijet oko mene", zaključio je izbornik.

Ostale vijesti:

Powered by Domena.com