×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 1877

Menu

Bernardić za MS: Ako ima novca za Agrokor, ima i za požare

ZAGREB - Suosjećam s građanima Splita i županije, Hrvatska mora pokazati da je jedinstvena. Sanjam kada će Hrvatska biti dosadna zemlja, sustav će raditi, a političari će biti manje važni, komentirao je katastrofalne požare u Splitu predsjednik SDP-a Davor Bernardić...
Požar nije i ne treba biti prilika za naslikavanje političara, već sustav treba raditi, rekao je Bernardić za Media servis...

"Vjerojatno je bilo propusta, ali nije vrijeme za traženje krivca, nego je vrijeme da vidimo kako sustav civilne zaštite može biti efikasniji", rekao je predsjednik SDP-a. Podsjetio je da su Državnoj upravi za zaštitu i spašavanje smanjena sredstva. "No ako se ima za povlašteni kredit Agrokoru, za koji je znao ministar financija, onda se ima i za sustav prevencije od požara".

Najveći je problem što vatrogasci, a to znam iz svog Dobrovoljnog vatrogasnog društva, trebaju na svom poslu tražiti suglasnost na svom poslu. "Njima DUZS ne uručuje poziv. Da ih mobilizira, oni bi mogli taj dan slobodno otići na teren bez straha da će sutra na svom poslu dobiti otkaz".

Dodao je da su vatrogasci i vatrogastvo niz godina u Hrvatskoj zadnja rupa na svirali. "Ne može se dogoditi da sustav ne reagira 12 sati, da važnije od toga da se gasi vatra bude pojavljivanje političara, ne smije se dogoditi da ima sredstva za Agrokorova poduzeća, ali nema par milijuna kuna za DUZS. To je ono iz čega svi trebamo izvući pouke", zaključio je Bernardić.

Komentirao je, još službeno nepotvrđenu informaciju, da je ministar obrane Damir Krstičević podnio ostavku.

"Ako je to doista tako, onda znači da je bilo doista ozbiljnih propusta", zaključio je predsjednik SDP-a Davor Bernardić u razgovoru za Media servis.
nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam