×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 1917

Menu

Marić o Agrokoru: Rizici i dalje ostaju

ZAGREB - Ministar financija Zdravko Marić osvrnuo se u intervjuu za Media servis na utjecaj Agrokora na gospodarstvo te rekao da, iako su se svi pribojavali što bi se moglo dogoditi, efekti ipak nisu toliki. Međutim, kaže Marić, rizici i dalje ostaju.
{media} "Mi smo i u zadnjem našem strateškom dokumentu, u smjernicama za izradu proračuna za iduću godinu, vrlo jasno pobrojali koji su to potencijalni negativni rizici u slučaju Agrokora, jer tu ne govorimo samo o Agrokoru kao koncernu i o kompanijama u sustavu već i o jako velikom broju dobavljača koji rade s njima. Sigurno da se određeni problemi mogu odraziti i na njihovu aktivnost i njihove investicijske planove", rekao je Marić koji smatra da se treba učiniti sve da se restrukturiranje napravi na najbolji mogući način. "Da je teško i kompleksno to je svima jasno". Ministar financija osvrnuo se i na nedavno priopćenje Valamara, hotelskog lanca, koji je odustao od investicija u Hrvatskoj zbog, kako su naveli, fiskalnih nestabilnosti. Iako se, kaže, suzdržava od bilo kakvih komentiranja jer svakom poduzetniku želi sve najbolje, ovdje je "morao reagirati". {media}"Ovdje nije stvar kritike jednom segmentu poreznog sustava, nego je upućena kritika cijeloj državi. Ne samo jednoj vlasti jer se na ovaj način prikazuje da Hrvatska nije dobra zemlja za investiranje. Dakle, na to treba reagirati". Marić kaže da s Valamarom i s drugim hotelijerima imaju otvoren dijalog pa je tako i nedavno s njima održan sastanak na kojem su bili još neki ministri te se otvoreno o svemu razgovaralo.
nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam