Menu

Britanski veleposlanik: Nema utjecaja na pravosuđe u slučaju Todorića

ZAGREB - Dan nakon što su pregovori o Brexitu u Bruxellesu opet zapeli, britanski veleposlanik u RH Andrew Dalgleish umiruje i napominje da je krajnji cilj da svi građani EU budi tretirani jednako.

I dok naporni pregovori EU i UK traju zanimalo nas je utječe li cijeli proces na bilateralne odnose Britanije i Hrvatske.

 

 

"Redovito razgovaram s hrvatskom vladom kako ćemo se pozabaviti tim pitanjem. Jasno je da je namjera UK da svi građani EU u budućnosti budu tretirani jednako. Moramo pronaći način kako da provedemo tu namjeru. Redovite rasprave, ali pozitivne jer na koncu obje zemlje ne žele nanijeti štetu EU i žele zdrave bilateralne odnose u budućnosti."Veleposlanik Dalgleish rekao je kako komentari nekih hrvatskih dužnosnika nakon odluke londonskog suda o izručenju Todorića nije doživio kao pokušaj pritiska na pravosuđe druge zemlje.

 

 

"Suradnja između dviju vlada, policije i tužiteljstva je bila odlična, ali je u službi pravosudnog procesa a ne političkog utjecaja na ovaj ili onaj način. Gospodin Todorić je i dalje u Londonu, opisuje se kao građanin Londona. Siguran sam da je do sada već shvatio da skoro svaki građanin kojega susreće nema elektroničku narukvicu i ne mora se javljati policiji. Saslušanje će biti u travnju i tada će biti odlučeno što dalje."

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam