Menu

Bernardić: Ako ne u prvom, pobjeđujem sigurno u drugom krugu

ZAGREB - Kandidat za predsjednika SDP-a Davor Bernardić samouvjereno poručuje: Pobijedit ću, ako ne odmah u prvom, u drugom krugu sigurno! Otvoreno progovara o svom viđenju SDP-a, odnosu sa Milanom Bandićem i Zoranom Milanovićem te planovima za Zagreb...
Davor Bernardić igra na kartu mladosti i energije, a poruke koje šalje su o zajedništvu i okupljanju. Podupiru me i Zoran i Zlatko, više puta je ponovio tijekom intervjua za Media servis.

"Vjerujem da ću dobiti većinu potpore članica i članova SDP-a na svoju stranu. Svejedno u kojem krugu, ali vjerujem da ćemo promjene koje je potrebno u SDP-u napraviti da bi osigurali destljeće socijaldemokracije u Hrvatskoj napraviti zajedno. Pokazao sam da mogu okupiti i motivirati ljude", rekao je u intervjuu za Media servis Davor Bernardić.

S Hajdukovićem nema nikakvog deala, uvjerava predsjednik zagrebačke organizacije i tvrdi da je taj kandidat prelaskom na njegovu stranu samo učinio ono logično.

"Domagoj je budućnost SDP-a, a s budućnosti se ne treba bojati", kazao je Bernardić. Bernardić tvrdi da neće odustati od Zagreba i da će kandidat za gradonačelnika metropole biti jedan od prvih tema nakon što dobije izbore. Ni jednom riječju nije kritizirao Zorana Milanović zbog načina na koji je otišao i zbog toga što ne dolazi na dobro plaćen posao u Saboru, u kojem je bivši šef SDP-a podsjetimo, šef zastupničkog kluba.

"Zoran Milanović da nije predsjednik Kluba, vjerojatno bilo bi puno turbulentnije i dinamičnije u izboru novog predsjednika Kluba i to ne bi bila dobra slika u SDP-u. Bolje da je on sada predsjednik Kluba nego da se slučajno u Klubu dogodila situacija da ima više kandidata i da se unutar Kluba ne može postići dogovor", dodaje Davor Bernardić. Čim prođu svi izbori u stranci, ustrojit ćemo novi i bolji klub, kaže Bernardić, a najavljuje i reorganizaciju stranke. Za sve suparnike na izborima bit će mjesta u stranci, poručuje Bernardić.

"Potpuna reorganizacija rada, edukacija koja će biti dostupna svim članicama i članovima, konačno iskorištavanje potencijala koje članice i članovi imaju jer SDP je jedan bazen, nepresušno more ideja", ističe kandidat za predsjednika SDP-a Davor Bernardić. Na pitanje tko su mu politički uzori, Bernardić odgovara.

"Ima puno ljudi koji su obilježili moj politički život. Sasvim sigurno od njih je Ivica Račan, pamtim po dobru američkog predsjednika Johna Kennedyja, predsjednik Obama, Willy Brandt njemački političar koji je napravio najvažnije za Njemačku, a to je da je potpuno reformirao obrazovanje i otvorio novi put rasta i razvoja u Njemačkoj", objašnjava Bernardić. Htio ne htio, Bernardić se oduvijek dododi u vezu s Milanom Bandićem. Evo kako odgovara na pitanje o odnosu sa zagrebačkim gradonačelnikom.

"Mene je moja pokojna majka naučila: Davore, sine ono što je dobro prihvati od svakoga, a ono što je loše nemoj prihvatiti od nikoga", zaključio je Davor Bernardić.
nazad na vrh