×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 1897

Menu

Švaljek za MS: Kod fontana bi mogao biti spomenik Milanu Bandiću

ZAGREB - Kandidatkinja za zagrebačku gradonačelnicu, Sandra Švaljek, započela je danas svoju kampanju. Tim povodom dala je i intervju Media servisu u kojem je odgovorila čime će se prvim "pozabaviti" osvoji li mandat, koliko planira potrošiti u kampanji, kada će predstaviti svoj neposredni tim ljudi, ali i gdje vidi lokaciju za spomenik Milanu Bandiću...
Tramvaj broj 13 mjesto je iz kojeg je Švaljek krenula u kampanju. Kaže da je broj slučajan, i vjeruje da će joj ipak donijeti sreću. Kampanju je započela sa temom Zagrebačkog holdinga, podršku su joj dali i neki radnici te zagrebačke megakompanije. Švaljek smatra da su radnici koji ondje imaju agencijski ugovor diskriminirani u odnosu na ostale, te da većinu njih treba zaposliti na Ugovor o radu.

"Usluge koje pruža Zagrebački holding trebaju biti najkvalitetnije moguće, mi ih plaćamo. Holding je i jedno trgovačko društvo koje treba reorganizirati, transformirati da posluje racionalnije i bolje."Još uvijek nije otkrila tko bi joj u slučaju osvajanja mandata bili najbliži suradnici. Zna se tek da bi joj zamjenik bio Vladimir Ferdelji, a iskristaliziralo se i ime generala Joze Miličevića. Svoj će tim, kaže nam, predstaviti za tjedan dana, otkrila nam je ipak jedno ime.

"Gospođa Tea Horvat, urbanistica, isto se priključila mom timu. Urbanizam u Zagrebu je prilično zapušteno područje i prostornim razvojem se ne bavimo dovoljno, tako da će jedan dobar, jak ekonomist, dobar zastupnik te struke jako dobro doći mom timu."U kampanji planira potrošiti oko 700 tisuća kuna. Činjenicu da je nezavisna kandidatkinja Švaljek, kaže, ne doživljava kao veći teret spram svojih do sada istaknutih protukandidata. Kaže, ona nema, obaveza prema nikome.

" U svojim odlukama sam vrlo slobodna i takva ću biti i dalje kao gradonačelnica i mislim da je to najbolji recept za vođenje grada." "Hoćete li vi sebi moći osigurati dovoljno jaku podršku u slučaju oavajanja mandata?" "Vjerujem da da"O mogućnosti o kojoj se priča, a ta je da joj HDZ možda pruži ruku potpore kaže da u to ne vjeruje, a velike stranke poput SDP-a i HDZa, kaže, sigurno će istaknuti svoje kandidate. No, bez obzira tko oni bili smatra da će u drugom krugu odmjeriti snage sa Milanom Bandićem. On je, pak, već pokrenuo nekoliko tema o kojima se naveliko priča, poput one o preimenovanju Trga maršala Tita.

"To nije tema koja muči veći dio građana. No ako je to nešto o čemu građani žele razgovarati, što smatraju da vrijeđa neke njihove osjećaje, onda mslim da tu temu i treba otvoriti, ali nakon izbora. Znači nakon izbora provesti referendum."Tu je i pitanje spomenika prvom predsjedniku, Franji Tuđmanu. Trenutni gradonačelnik spomenuo je poznate fontane kod Sveučilišne knjižnice kao moguću lokaciju, no Švaljek nju ne bi dirala.Ima svoj prijedlog.

"Šteta bi bila potrošiti to mjesto na taj spomenik, gdje bi se možda jednog dana mogao naći i njegov spomenik."Iako mu nije sklona, Bandićev projekt majki odgajateljica bi zadržala.

"Neki roditelji se oslanjaju na tu mjeru, pa će zbog toga i ostati. Ako postoje neki slučajevi kada su korisnici mjere osobe koje ne vode na pravi način brigu o svojoj djeci onda, eventualno, u takvim slučajevima i dovesti primjenu mjere u pitanje".Pitanje otpada riješila bi kružnom ekonomijom, do kraja mandata, plan joj je i revitalizirati Zagrebački velesajam, a i ona, poput protukandidatkinje, Anke Mrak Taritaš, vidi most kao dio rješenja prometne zakrčenosti grada.

"I biciklističko pješački mostovi i mostovi za automobilski prijevoz. Most na zapadnom dijelu grada u blizini Jaruna, ne u neposrednoj ej nešto što je nužnost."Najveći naglasak programa kojeg nudi ide u smjeru gospodarskog razvoja Zagreba, te zapošljavanja mladih osoba. To su stvari s kojima će prvo "krenuti".

"Danas u Zagrebu imamo 30 tisuća nezaposlenih. Veliki broj njih, preko 25 posto su mladi ljudi. Zagreb mora pružiti perspektivu mladim ljudima, mora im dati šansu, nadu, da postoji prilika da oni ovdje ostvare svoje ambicije i životne ciljeve. Time ću se baviti i staviti an raspolaganje sve ono što grad ima".
nazad na vrh