Menu

Počinje regionalna boksačka liga

ZAGREB/BANJA LUKA - Sve je spremno za početak prve sezone regionalne boksačke lige. Natjecat će se klubovi s područja Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Makedonije i Srbije, a spektakl počinje već ovog vikenda u Banja Luci. Jedna od želja je vratiti boks na stare staze slave i stvoriti boksače svjetskog renomea, poručuju organizatori.

"Cilj je podići boks na višu razinu. Želimo podići razinu kvalitete boksača u klubovima i nacionalnim timovima, a na taj način i kvalitetu boksa u regiji", istaknuo je predsjednik regionalne boksačke lige Jurica Runtić. Liga ima sedam klubova: Pink Panter Štip iz Makedonije, iz Srbije Loznica iz Loznice, Vojvodina/Spartak iz Novog Sada/Subotice i Lazarevac iz Lazarevca. Iz BiH Radnik iz Bijeljine te Slavija iz Banja Luke, dok će Hrvatsku predstavljati boksački klub Sesvete.

"Liga ove prve sezone broji sedam klubova te je sustav natjecanja takav da se igra dvokružno - ‘svatko sa svakim‘, dakle jedan meč doma i jedan u gostima", objasnio je Runtić i naglasio da za ovaj zanimljiv sportski događaj vlada izuzetno veliki interes.

 

"Imam informacije da su sve tri dvorane rasprodane. Nadam se da će to uistinu biti jedan veliki sportski spektakl", zaključio je Runtić. Sezona počinje ove subote, 04. ožujka u Banja Luci u 18h gdje će se u ringu naći boksači iz boksačkog kluba Slavija iz Bosne i Hercegovine i boksači iz boksačkog kluba Sesvete, a liga završava u 12. mjesecu 2017.

nazad na vrh