×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 1917

Menu

Pucar za MS: Očekujemo da nagodba s Agrokorom bude prihvatljiva svima

ZAGREB - Uoči sjednice Privremenog vjerovničkog vijeća Agrokora nakon koje će izvanredni povjerenik za koncern Ante Ramljak i glavni savjetnik za restrukturiranje Alastair Beveridge predstaviti nacrte strukture nagodbe, u intervjuu tjedna Media servisa gostovao je predsjednik Uprave Podravke Marin Pucar. Pucar koji je ujedno i predsjednik Udruge dobavljača Agrokora Media servisu otkrio je svoja predviđanja ali i sasvim otvoreno govorio o tome koliko je kriza u koncernu utjecala na Podravku...
Očekujemo rješenje koje bi prvenstveno trebalo biti prihvatljivo svima, rekao je predsjednik Uprave Podravke Marin Pucar u intervjuu Media servisu uoči predstavljanja prvih obrisa nagodbe koncerna.

"Sigurno da to neće biti niti lagan niti brz proces. Puno je interesa, puno je interesnih skupina. Trud koji smo svi dali u ovom procesu nam kazuje da bi trebali svi napraviti neki kompromis i na taj način došli do najboljeg rješenja za sve u ovom procesu. S jedne strane izvanredna uprava je imala puno pritisaka od svih dionika, interesnih skupina, koji su bili vezani uz Agrokor na razne načine. Nije bilo lako taj proces odrađivati. Rekao bih da su negdje na pola puta cijelog tog procesa. Ali uvjeren sam da jednom zajedničkom komunikacijom, suradnjom, možemo naći model da u ovoj krajnjoj fazi postizanja nagodbe se pronađe rješenje koje bi bilo najmanje loše za sve", rekao je Pucar za Media servis. Pucar sasvim otvoreno kaže kako ne postoji niti jedna kompanija u Hrvatskoj koja je ostala neokrznuta krizom koja se dogodila u Agrokoru.

"Ono što za razliku od nekih kompanija koje možda teže podnose tu krizu, Podravka i izloženost njena u Agrokoru nije tolika da bi ugrozila stabilnost i kontinuitet poslovanja. S te osnove krećemo u budućnost i pratimo događaje u Agrokoru. Ono što sam i do sada često isticao jest da nama Agrokor, pogotovo prodajni kanali, u budućnosti trebaju zbog očuvanja tržišnih pozicija i brandova i u tom dijelu smo i zajednički svi, kao dobavljači i prehrambena industrija, unisoni da takav vid suradnje i pomoći Agrokoru pružimo da zadržimo prodajne kanale jer na taj način štitimo dugoročnost i opstojnost naših proizvoda i brandova", rekao je Pucar za Media servis. Glavnina suradnje Podravke je s maloprodajnim lancima Konzumom i Mercatorom te proizvodnim kompanijama, otprije, kao što su PIK Vrbovec i Zvijezda, kaže Pucar i dodaje da je ta suradnja je i danas na nivou koja je bila. Kaže kako će nastojati taj vid suradnje na toj platformi proširiti te da je Podravka, uz Agrokor, otvorena za suradnju sa svim domaćim kompanijama. Na pitanje je li Podravka zainteresirana za neku od tvrtki iz koncerna Agrokor, poput Leda, Pucar je odgovorio:

"Podravka je već bila iskazala ambiciju za Ledom i u budućnosti je to neka prirodna mogućnost koja se otvara. Ono što je danas bitno je da budući procesi koji se budu odvijali bi trebali biti procesi u interesima nacionalnog gospodarstva i njegove konkurentnosti na globalnom tržištu. U tom vidu Podravka vidi svoju mogućnost povezivanja kompletne prehrambene industrije - da kompanije koje imaju najveći sinergijski efekt na nacionalno gospodarstvo budu te koje će integrirati pojedine kompanije koje će se pojaviti na tržištu. U ovom trenu je još to prerano govoriti. Podravka iskazuje svoju ambiciju, kad dođe vrijeme, onda ćemo znati pod kojim uvjetima bi se to moglo ostvariti i tada Podravka sigurno želi biti aktivni sudionik tih procesa", rekao je predsjednik Uprave Podravke. Jedan od glavnih ciljeva Udruge dobavljača je stabilnost Agrokora i budućih maloprodajnih kanala u Hrvatskoj i ostalim zemljama regije, a ono što ne želimo jest da ijedna kompanija koja je u Udruzi ugrozi vlastitu budućnost i stabilnost, istaknuo je Pucar.

"U tom dijelu tražimo razgovore, dogovore i pregovore s ostalim dionicima ovog procesa - to su vjerovnici, banke, fondovi i isto tako s druge strane izvanredna uprava. I u toj ambiciji i želji pokušat ćemo pronaći najbolje rješenje kako bi dobavljači opstali, kako ne bi ugrozili svoju opstojnost, a isto tako pronašli model da Agrokor bude dugoročno održiv kako bi u zajedničkoj sinergiji i suradnji pružili mogućnosti da zaštitimo interese hrvatskog gospodarstva".
nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam