Menu

U MORH-u pretpremijera filma o Damiru Tomljanoviću Gavranu

ZAGREB - Pretpremijera dokumentarnog filma "Izdrži, prijatelju, stižem" o stožernom brigadiru Damiru Tomljanoviću Gavranu održat će se danas u 15 sati u Ministarstvu obrane.

HRT-ov film o legendarnom junaku Domovinskog rata Damiru Tomljanoviću Gavranu prikazuje se 25 godina nakon što je stradao na Velebitu.

 

 

"Izuzetan vođa i lider, to je bio čovjek u kojega ste se mogli pouzdati, dovoljno je bilo čuti na motorolu: prijatelju, stižem, izdrži", ispričali su u filmu njegovi suborci.

 

 

"Ti pazi tu stranu, ja ću s ove, naći ćemo se gore, što prije", pričao je Gavran na bojištu, što pokazuju arhivske snimke. Pretpremijeri filma u MORH-u nazočit će njegovi suborci, obitelj i prijatelji.

 

 

Gavranova kći Kristina Tomljanović za Media servis je zahvalila svima koji su sudjelovali u realizaciji filma.

 

 

"Naziv filma 'Izdrži, prijatelju, stižem' zapravo su inicirali njegovi suborci, jer to je bila njegova uzrečica koju je govorio na terenu i odmah je se sjete kada pomisle na njega. Jako sam sretna i ponosna što će i na ovaj način ostati neizbrisiv trag i sjećanje na njega", rekla je Kristina za Media servis.

 

 

Urednik i redatelj dokumentarnog filma je Darko Dovranić, a premijerno se prikazuje na Prvom programu HRT-a u nedjelju od 20.40 sati.

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam