Menu

Span na Zagrebačkoj burzi - interes za dionicama gotovo dvostruko veći od ponude

ZAGREB - Span d.d. je putem Javne ponude prodao svih 578.200 ponuđenih vlastitih dionica (29,5 posto) po maksimalnoj cijeni u ponuđenom rasponu u iznosu od 175 kuna. Spanove dionice kupilo je više od 1.000 novih dioničara, čime je prikupljeno 101.185.000,00 kuna. Prilikom predstavljanja službenih rezultata Javne ponude u zagrebačkoj Esplanadi, potpisan je Ugovor o uvrštenju svih Spanovih dionica na Službeno tržište Zagrebačke burze.
Saznaj više...

Predstavljena ICT rješenja za održive gradove

OSIJEK - U sklopu Europskog tjedna mobilnosti u gradu Osijeku sudionici ovog događanja posjetili su osječki ured Ericssona Nikole Tesle. Održano je predavanje na temu kako tehnologije budućnosti omogućuju kreiranje novih digitalnih usluga koje će dovesti do značajnih promjena u navikama građana u gradskoj mobilnosti i održivom razvoju pametnih gradova. Priopćenje Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle prenosimo u cijelosti:
Saznaj više...

Fini uručen ugovor za projekt "Održavanje i nadogradnja sustava eFondovi"

ZAGREB - "Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, Središnja agencija za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije i Financijska agencija sklopili su ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt “Održavanje i nadogradnja sustava eFondovi”, programske platforme putem koje se realizira Operativni program konkurentnost i kohezija i ostvaruje komunikacija između Ministarstva, svih posredničkih tijela i korisnika ugovora o dodjeli europskih sredstava", stoji između ostalog u priopćenju Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.
Saznaj više...

HAMAG-BICRO: Novi uvjeti programa COVID-19 zajma, zajma za ruralni razvoj i ESIF jamstava

ZAGREB - Temeljem odluke Vlade RH, Upravni odbor Hrvatske agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) na današnjoj je sjednici donio odluku o izmijeni uvjeta za tri programa financijskih instrumenata: „COVID-19 zajma za obrtna sredstva", "Mikro i mali zajmovi za ruralni razvoj" i "ESIF jamstva". Donesenim izmjenama poduzetnicima su na raspolaganju programi po znatno povoljnijim uvjetima.
Saznaj više...

IMD panel: Za jačanje konkurentnosti potrebno stvaranje boljeg regulatornog okvira i jačanje privatnog sektora

ZAGREB - Udruga usmjerena promoviranju znanja, etike i integriteta u poslovanju, „MBA Croatia“ organizirala je panel na temu „Slika globalne konkurentnosti - Gdje je Hrvatska na IMD godišnjaku“ u City Plaza centru u Zagrebu, objavila je u priopćenju Hrvatska udruga poslodavaca. Na panelu su uz ministra Zdravka Marića, sudjelovali i predsjednik uprave Pliva Hrvatska i predsjednik HUP-a Mihael Furjan, a kao počasni gost panelu se pridružio Arturo Bris, profesor financija na Institute for Management Development IMD-u i direktor IMD World Competitiveness Centera, koji je uvodno održao i predavanje s ključnim pokazateljima važnim za poziciju Hrvatske na IMD ljestvici:
Saznaj više...

SSSH i HUP potpisali sporazum o unapređenju suradnje

ZAGREB - Savez samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) i Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) danas su potpisali Sporazum o unapređenju suradnje, s ciljem poboljšanja kvalitete bipartitnoga dijaloga, kao načina za osiguranje razvoja poduzetništva i boljih uvjeta za radnike. Sporazum utvrđuje načela, ali i određene konkretne korake u suradnji na području javnih politika i kolektivnog pregovaranja. Sporazum su potpisali predsjednik SSSH Mladen Novosel i predsjednik HUP-a Mihael Furjan, stoji u priopćenju SSSH koje prenosimo u cijelosti:
Saznaj više...

Telemach predstavio optički internet s 10 puta većim brzinama od prethodne generacije

ZAGREB - Telemach Hrvatska predstavio je novi projekt Super-brze 10 GIGA optičke mreže koji bi od Hrvatske trebao napraviti jednu od europskih lidera kada je riječ o razvoju brzine internetskih usluga. Telemach je s poslovanjem u Hrvatskoj počeo početkom prošle godine, a upravo je pandemijsko vrijeme otkrilo koliko smo zapravo ovisni i koliko nam je potrebna stabilna internetska veza za sve životne aspekte.
Saznaj više...
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam