Menu

Marić za Media servis: Financijska izvješća Agrokora nisu bila moj posao

ZAGREB - Nakon što je prvi zamjenik izvršnog direktora ruske banke VTB Jurij Solovjev izrazio sumnju u Agrokorova financijska izvješća, postavilo se pitanje odgovornosti ministra financija Zdravka Marića koji je u tom koncernu obavljao posao izvršnog direktora zaduženog za tržište kapitala i odnose s investitorima.
Ministar financija za Media servis nije htio komentirati Solovjeve izjave, a svoju odgovornost odbacuje:

"Dakle što se tiče te izjave, spekulacija oko financijskih izvještaja, tu nemam nikakvih komentara i na to se neću referirati. Reći ću iz svoje perspektive - ja nisam bio zadužen niti je u mom dijelu odgovornosti bila izrada financijskih izvještaja", izjavio je Zdravko Marić za Media servis. No budući da je obavljao posao izvršnog direktora za tržište kapitala i odnose s investitorima, pitali smo Marića kako je moguće da tako nešto nije primjetio:

"Opet ponavljam da tu ne bi ulazio u spekulacije o kvaliteti financijskih izvještaja jer netko drugi treba reći jesu li bili utemeljeni, a ne ja. Ja sam svoj posao obavljao, na funkciji izvršnog direktora, što je rang ispod uprave, sve što je bilo u mom djelokrugu sam radio s ostalim kolegama tamo. Što se tiče, opet ponavljam, samih tih spekulacija, na to nemam nikakvih komentara". Marić se osvrnuo i na prozivke oporbe. Podsjetimo, SDP je pozvao nadležne institucije da istraže eventualne nepravilnosti u financijskom poslovanju Agrokora, a istaknuli su i pitanje odgovornosti ministra budući da je tamo radio.

"Mislim nekako uvijek shvaćam da je i posao oporbe da to čini i da diže halabuku i sami su jučer nekoliko rečenica na tu temi rekli. Ja ostajem pri svome, duboko svjestan svih okolnosti, tako da nemam što komentirati. Kad dođe vrijeme, ili u Hrvatskom saboru ili negdje drugdje, reći ću svoje što imam njima reći".
nazad na vrh