Menu

Grlić Radman za MS: Deset Hrvata ne želi napustiti Ukrajinu

ZAGREB - Ruska agresija na Ukrajinu se nastavlja osmi dan. Broje se žrtve s jedne i druge strane, a Rusija postaje sve izoliranija. Gostujući u Intervjuu tjedna Media servisa ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman nam je otkrio da je u Ukrajini 23 Hrvata, a da njih 10 ne želi napustiti tu zemlju. Jutros se čuo i s našom veleposlanicom u Ukrajini Anicom Djamić koja je napustila Kijev.

 ''Ona je jako dobro, ona je stabilna, razdragana i vesela u smislu da životno jednostavno prihvaća tu jednu situaciju i realnost. Ona je bila zadnja koja je napustila Kijev, ali ona ne napušta Ukrajinu. Naša veleposlanica Anica Djamić je hrabra žena koja doista svjetla obraz hrvatske diplomacije'', rekao je.

​Ministar je dodao da Hrvatska stalno upozorava i poziva na oprez oko mogućeg prelijevanja sukoba na Balkanu. Na pitanje je li utemeljen strah od nuklearnog, odnosno trećeg svjetskog rata i kako 'slomiti' ruskog predsjednika Vladmira Putina, Grlić Radman odgovara:

"Naravno da sve to imamo u vidu i zato moramo postupati oprezno, ali odlučno. Poslužiti se svim onim instrumentima pritiska političkom diplomacijom kako bismo uvjerili prvo Putina i njegovu oligarhiju, odnosno njegove najbliže suradnike u besmislenost ove političke avanture. Također kako bismo osvijestili i sam ruski narod. Vidimo da ima jako puno prosvjeda u puno gradova, ljudi izlaze na ulice i protive se ruskoj agresiji''.

 

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam