Menu

Banožić ekskluzivno za MS: Hranj je i dalje načelnik Glavnog stožera i ostaje sigurno do kraja godine

ZAGREB - Za nekoliko dana istječe mandat ravnatelju VSOA-e Ivici Kinderu, a dogovora s predsjednikom Zoranom Milanovićem oko njegova nasljednika još nema. Pitanje je hoće li supotpisati odluku o imenovanju Mije Validžića, ali i hoće li se ponovno produžiti mandat načelniku Glavnog stožera OS Robertu Hranju koji je prešao dobnu granicu za umirovljenje. Gostujući u Intervjuu tjedna Media servisa ministar obrane Mario Banožić nam je ekskluzivno otkrio je li Hranj i dlje načelnik i do kad će to ostati.

''Hranj je i dalje načelnik Glavnog stožera i bit će sigurno do kraja godine. Ono što je ispred nas su izmjene Zakona kojeg smo izbrusili i pustit ćemo ga u proceduru gdje je prije svega moramo ukloniti zapreke koje su se događale dugi niz godina i koje su bile postavljene u biti na način da se smanji broj ljudi u sustavu Hrvatske vojske. Ono što želim učiniti s Hranjem je povećanje dobne granica za ostanak i razvoj unutar Hrvatske vojske''.

- Dakle, Vi ste zadovoljni njegovim radom?

''Ono što mogu reći jest da obojica želimo raditi u interesu sustava''.

Što se tiče Kinderova nasljednika, Banožić ističe da je njegov kandidat odličan izbor, no poznato je da s predsjednikom Milanovićem nema dobar odnos pa je pitanje hoće li njegov prijedlog proći.

"Milanovićeva odgovornost koja proizlazi iz Ustava je da imenuje ravnatelja Agencije i ja očekujem da će on to uistinu i učiniti. Osobna razina je stavljena u kontekstu medija, očito da se čovjek silno trudio se ove mjesece i godine da me medijskih kontaminira na način da napustim poziciju ministra, što nisam učinio. Izdržao sam sve medijske napada, izdržat ću ih još. Kandidat je odlična i pogotovo u ovim uvjetima okolnostima u kojima se VSOA-e trenutno nalazi''.

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam