Menu

Kajin: Slovenija se mazohistički ponaša prema ovim prostorima već 15-ak godina

BUZET (Igor Franković, Rovinj FM) - Na inicijativu poduzetnika s područja sjeverne Istre, u Buzetu je održan tematski sastanak zbog prometne izoliranosti i prometne blokade dijela sjeverne Istre, a koja bi zbog radova trebala trajati čak deset mjeseci.
Gradonačelnik Buzeta Damir Kajin kazao je kako Hrvatske ceste nisu problem, već su oni rješenje problema.

''Jer rješavaju ono što se treba popraviti i što se nije diralo 20-ak godina. Županija se uključuje, a problem temeljni je susjedna nam država Slovenija koja se mazohistički ponaša prema ovim prostorima već 15-ak godina i ne dopušta kamionskom prijevozu prometovanje od Buzeta, točnije GP Sočerga prema Kopru'',’ rekao je buzetski gradonačelnik.

Kajin je dodao kako je sastanak, zbog ozbiljnosti situacije, bio konstruktivan i kako su njihovi zahtjevi vrlo jasni:

''Za prvu ruku tražimo da se otvori cesta od Ponteportona i jedan mali spoj županijske ceste od 600 metara, kako bi omogućili bar automobilima da prolaze dolinom Mirne.''

Na taj način omogućio bi se bar dijelu ugostitelja da prežive, kad već prijevoznici ne mogu jer upravo je njima trošak veći od 700 tisuća eura zbog povećanih cijena koje će se morati prebaciti na gospodarstvo:

​''Ako izgubimo i ugostiteljstvo, a sezona tartufa upravo sada nama počinje, šteta će biti nenadoknadiva. Ljudi su uložili novac, vraćaju kredite, imaju osoblje. Ako to osoblje izgube, pitanje je hoće li ih opet moći okupiti, pronaći i šteta može biti nesaglediva.''

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam