Menu

Drobnjak za MS: Način učenja kroz tuđe iskustvo puno je bolji od učenja na vlastitim greškama

ZAGREB - Glavni grad Hrvatske po peti će put biti domaćin konferencije D Business Leadership Summit koja će se održati od 21. do 23. studenog. Konferencija je kroz godine iz edukacije za stomatologe prerasla u trodnevno okupljanje vodećih menadžera iz svijeta zdravstva, sporta i tehnologije. Stoga, konferencija je namjenjena svima željnim promjene i napretka u svom poslu, rekao je u intervjuu Media servisa stručnjak za osobnu i poslovnu transformaciju i pokretač Summita Siniša Drobnjak.

"Bez obzira čime se bavili u životu, svi imamo neke temeljne izazove koji su isti. To je na primjer komunikacija. Komunikacija je, ja bih usudio se reći, jedna od najvažnijih disciplina danas. Postoji i ona uzrečica: "Sve je komunikacija, komunikacija je sve." Mi želimo stvoriti jednu širu perspektivu dovodeći ljude iz različitih segmenata. Sva ta znanja nam daju jednu širu perspektivu, ne samo ono poslovno znanje koje kaže nauči čitati financijski izvještaj, nego kako se gradi mindset, kako se komunicira."

Komunikacija s osobama koje su već uspjele u svom poslu daje nam veliko znanje koje je čak i bitnije od onog formalnog koje predstavlja kvalitetan temelj, naglasio je Drobnjak.

"Taj način učenja kroz tuđe iskustvo puno je bolji od učenja na vlastitim greškama. Formalno obrazovanje je neki temelj. Postoji jedno istraživanje, to istraživanje američkog Carnegie Institute of Technology kaže da za današnji uspjeh su domenska znanja samo 15% bitna. Drugim riječima, ta vaša formalna edukacija doprinosi vašem poslovnom uspjehu 15%, po tom istraživanju, a 85% su znanja komunikacija, vaša osobnost vaš mindset, vaša uvjerenja."

Na primjeru stomatologije, vidimo kako su prije samo 20 godina kliničke vještine bile ključno mjerilo uspjeha, no ulaskom digitalne tehnologije i društvenih mreža u stomatologiju, pravila igre su se promijenila i stomatologija je postala biznis, pojasnio je Drobnjak napominjući kako se po tom pitanju sve više odmićemo od europskog modela poslovanja prema američkom.

"Američki pristup biznisu je bitno drukčiji nego reći ću naš europski, a pogotovo u Hrvatskoj postoje ta neka uvjerenja da zdravstvo i biznis ne idu zajedno, a upravo je moja promjena paradigme, i to je ta crvena nit koja se provlači kroz ovogodišnji DBL summit, da je zdravlje postalo biznis i da su se pravila igre promijenila i da se mi moramo prilagoditi novim pravilima igre i steći neka nova znanja koja će nam pomoći da budemo uspješni na toj tržišnoj utakmici koja se danas dešava."

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam