Menu

Izraelski novinar ekskluzivno za MS: Premijerov ured nije demantirao blokadu prodaje F-16

ZAGREB - Nakon što je na portalu Axios objavio priču da Amerika blokira prodaju izraelskih borbenih zrakoplova F16 Hrvatskoj, novinar Barak Ravid ekskluzivno je za Media servis objasnio kako je došao do tih informacija:

"Razgovarao sam s nekoliko izraelskih dužnosnika i Ured izraelskog premijera, koji je zadužen za ovaj posao, nije te informacije demantirao", rekao je Ravid.

 

Potom je objasnio i zašto Amerika blokira prodaju.

"SAD mora odobriti posao jer su te zrakoplove prodali Izraelu, i da bi oni njih prodali trećoj strani, Hrvatskoj, Izrael treba odobrenje od SAD-a koje još nije stiglo. Izraelski dužnosnici su mi rekli da je hrvatska Vlada bijesna zbog ovoga i da je tražila od Izraela objašnjenje i da riješe ovaj problem dijalogom s Amerikom", izjavio je Ravid za Media servis.

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam