Menu

Božinović za MS: ‘Teško da ćemo uskoro riješiti problem migracija‘

ZAGREB - Gostujući u Intervjuu tjedna Media servisa ministar unutarnjih poslova Davor Božinović komentirao je slučaj Daruvarac, rekonstrukciju Vlade kao i nove optužbe na rad pogranične policije kad su u pitanju migranti. S ministrom je razgovarala Andrea Barać.
Nakon dovršenog istraživanja nad Alžircem, zbog osnovane sumnje da je počinio više kaznenih djela teške krađe, sud ga je pustio da se brani sa slobode, potvrdio nam je Božinović i dodao da mu je ranije odbijen zahtjev za azil.

"Ja sam također informiran da je sud donio takvu odluku, međutim to u biti ništa ne mijenja stvari kad govorimo o postupanju MUP-a. U ovom trenutku MUP će mu izdati rješenje o napuštanju Republike Hrvatske", rekao je Božinović.

Osvrnuo se i na slučaj nasilnika Darka Kovačevića Daruvarca koji je također pušten da se brani sa slobode.

"Kao ministar i kao roditelj na to gledam s užasavanjem. Policija je u ovom slučaju odradila svoj posao i nadalje ga radi."

O jučerašnjoj sjednici Vijeća za nacionalnu sigurnost kao i drugi sudionici nije bio rječit. A na upit je li Vladi potreban HNS kao koalicijski partner, s obzirom na rast Kluba Milana Bandića, ministar je rekao:

"Nema priče o rekonstrukciji Vlade. Zna se što je parlamentarna većina, HDZ je tu čvrst, stabilan i provodi svoju politiku", rekao je ministar Božinović.

Danas je Međunarodni dan migranata. Božinović je tom prigodom komentirao snimke pogranične hrvatske policije koje su izašle u javnost te odgovorio na pitanje hoćemo li uskoro riješiti problem migracija, pogotovo nakon usvajanja Marakeškog sporazuma.

"Bojim se i tu želim biti otvoren da se taj problem u skoroj budućnosti teško može riješiti. Ja nisam vidio nikakav snimak gdje se pokazuje da hrvatska policija djeluje nasilno. Hrvatska policija radi u skladu sa zakonom i rekao bih da su hrvatski građani i te kako zahvalni i podržavaju ono što radi policija", zaključio je Božinović.
nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam