Menu

Kajtazi za MS: ‘Iduće godine očekujem jednu kolonu u Jasenovcu‘

ZAGREB - Gostujući u Intervjuu tjedna Media servisa saborski zastupnik romske nacionalne manjine Veljko Kajtazi osvrnuo se na najavljene vaučere za Rome, zašto ćemo ponovno imati više kolona u Jasenovcu i na odnose unutar vladajuće većine. S Kajtazijem je razgovarala Andrea Barać:
Prijedlog međimurskog župana Matije Posavca o uvođenju vaučera za Rome nije ništa drugo doli njegova predizborna kampanja za europske izbore, ponovio je Kajtazi.

"Dat ću sve od sebe da do toga ne dođe i vjerujem da neće dći jer ne možete s vaučerom platiti autobusnu kartu ili dati djetetu za sendvič", istaknuo je.

O ovoj temi nije razgovarao s premijerom Plenkovićem.

"Nema potreba kad to nije stav vlade. Dok šute sigurno me podržavaju", ističe Kajtazi.

Kao predstavnik manjine uvijek je uz vladajuće. Na pitanje kako komentira kritike da se radi o priklanjanju radi vlastitih ciljeva i ucjenjivačkoj politici, odgovorio je:

"Ne sjećam se da sam nešto tražio ili zaprijetio Vladi. Odnos s vladajućima i premijerom, ne mogu za sad reći da je odličan, ali je dosta dobar. Imam zamjerku. Smatram da se operativni program za Romne presporo sporovodi."

I ove godine u Jasenovac idu dvije kolone. Kajtazi kaže između ostalog je razlog povijesni revizionizam i Bleiburg. Na pitanje je li s premijerom razgovarao o Bleiburgu i hoćemo li ikad više imati jednu kolonu, rekao je:

"Nismo ušli u detalje, ali jesmo razgovarali. Na tragu smo da nešto po tom pitanju učinimo. Možda nećemo učiniti sad, ali ako nastavimo s ovakvim razgovorima i pregovorima, mislim da ćemo do iduće godine sigurno nešto napraviti i očekujem da ćemo iduće godine imati jednu kolonu", istaknuo je Kajtazi.

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam