×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 2046

Menu

Na jesen niz humanitarnih koncerata za nabavu RTG uređaja za neurointervenciju

ZAGREB - Na jesen će se u Hrvatskoj održati ciklus humanitarnih koncerata na kojima će se prikupljati sredstva za nabavu RTG uređaja kojime bi se na efikasan način moglo pomoći osobama koje su pretrpjele moždani udar.
Renomirani estradni hrvatski menadžer, Zoran Škugor, tim povodom će na glazbenu pozornicu dovesti niz svjetskih, ali i domaćih izvođača.

"Bit će niz koncerata koji će trajati sigurno sedam, osam mjeseci. Osim klasičara koji su u planu, a među njima ima i velikih svjetskih zvijezda, dirigenata, instrumentalista, čak i nekih opernih pjevača, uključit će se hrvatska estrada: predstavnici pop, rock i zabavne glazbe", najavio je Škugor za Media servis.

Cijena hibridnog RTG uređaja za neurointervencije kreće se oko vrtoglavih 700 tisuća eura. No, to je mala cijena spas nečijeg života. Procjenjuje se da u Hrvatskoj godišnje više od 15 tisuća osoba dobije moždani udar, a računa se da ih oko 80 tisuća živi s trajnim posljedicama. Škugor je naveo na koji način bi uređaj pomagao:

"Taj uređaj ruši tromb ako se dođe do njega u roku od dva, tri sata. Osoba u roku 24 sata, maksimum 48, odlazi doma, kako se kaže, pješke, kao da se ništa nije dogodilo. To je jedno novo svjetsko čudo koje se dogodilo prije par godina", pojasnio je Škugor.

U posljednje vrijeme svjedoci smo da je hrvatski narod iznimno senzibiliziran kada su u pitanju humanitarne akcije. Škugor je istaknuo da će one uvijek biti potrebne.

"U ovom trenutku, kako stoji država, trebat će sve više i više humanitarnih akcija u koje se građani uključuju, kao i estrada, i da se barem na taj način narod senzibilizira i da se pomogne za potrebne stvari", rekao je Škugor za Media servis.

Škugor je najavio i da će uskoro tražiti sastanak s premijerom Andrejem Plenkovićem kako bi mu predložio na koji način država može pomoći u najavljenoj humanitarnoj akciji.

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam