Menu

Niko Kranjčar za MS: Misli svih nas su s Ukrajinom

ZAGREB - Gost Intervjua tjedna Media servisa bio je Niko Kranjčar, bivši Vatreni, aktualni trener u hrvatskoj U-19 i ambasador projekta UEFA Playmakers u Hrvatskoj.
UEFA Playmakers je paneuropski program za promociju ženskog nogometa koji je nastao u suradnji između UEFA-e i Disneyja, a Niko Kranjčar izabran je od UEFA-e da bude ambasadaor.

"To je super program u dogovoru s Disneyjem i UEFA-om u kojem se djevojčice od pet do osam godina kroz tematiku Disneyjevih crtića upoznaju sa sportom, pogotovo s nogometnom. Meni je to super kombinacija da djevojčice vide zanima li ih sport kroz tematiku crtića. Mislim da će im biti zabavno i interesantno''.

Na žalost mnoge djevojčice i dječaci danas u Ukrajini neće se baviti nogometom ili bilo kojim sportom jer traje invazija ruskih snaga na tu zemlju. Dosta je naših sportaša i nogometaša koji pokušavaju naći put do granica kako bi izašli iz ratne zone. Bivši kapetan Hrvatske nogometne reprezentacije Dario Srna, Ognjen Vukojević i još neki probijaju se pod granatama do spasonosne zone.

"Ja sam jedno razdoblje proveo u Ukrajini i sigurno da su misli svih nas s njima i da se nadamo da će mir nastupiti što prije''.

- Čuo si se s Ognjenom Vukojevićem?

''Jesam, jučer tijekom dana. Još su tamo i čekaju kako pronaći put da bi izašli. Nisu htjeli odmah otići, nisu htjeli među prvima bježati. Nisu očekivali da će se to dogoditi. Sigurno jedan ružan period, ne samo za Ukrajinu, nego za cijelu Europu i za svijet, po meni. Nadamo se da će se brzo riješiti sve što se tamo treba riješiti i da će biti što manje stradalih''.

To je nažalost naša realnost, život ide dalje, a u nekim prošlim vremenima svi smo gledali crtiće, pogotovo Disneyjeve i sjećamo se da je crtić bio u 19 ili 19 i 15 i nakon toga bila je roditeljska zapovijed: nakon crtića oprati zube i spavanje. Kakva je uloga Nike Kranjčara u ovom hvalevrijednom projektu UEFA-e.

"Mislim da je fantastična ideja da djevojčice, koje svijet tretira da nisu za nogomet, vjerojatno ima i manje curica koje igraju nogomet, da ih se upozna kroz tu tematiku s nogometnim svijetom. Mislim da je nogomet super početak bilo kakvog bavljenja sportom zbog koordinacije i svestranosti kretanja u nogometu kao sportu i mislim kao takav da je super za početak nekog bavljenja sportom. Stvarno ga podržavam''.

Što će te djevojčice raditi na deset predviđenih treninga?

"Kroz tematiku tih crtića i Frozen i Incredibles razne vježbice koje simuliraju neke događaje iz tih crtića. Morat će skupljati kapice tako da bježe od čudovišta. Siguran sam da će to biti uspješno. Ja ću sudjelovati tako da ću navrati na koji trening, sudjelovati u tome jer mislim da je nema ništa ljepše od toga da budeš vani na zraku i baviš se sportom''.

Gdje će biti treninzi?

"Dosta gradova. Mislim u 30 centara po cijeloj Hrvatskoj. Sve informacije imamo na našoj web stranici Hrvatskog nogometnog saveza. Znamo za sada da je jako veliki broj zainteresiranih, ali još uvijek ima vremena za prijaviti se i sudjelovati u super projektu''.

Nekad je bio plemeniti veznjak briljantne nogometne tehnike, a danas je samo rekreativac. Koliko mu nedostaje pravi nogomet?

"Natjecateljski mi ni najmanje ne fali, a ovo bih mogao igrati cijeli dan svaki dan''.

Dinamo je sinoć pobijedio Sevillu, ali nije prošao u osminu finala Europske lige. Utakmicu je sa zanimanjem pratio Niko Kranjčar.

"Svi trebaju biti ponosni, od igrača, stručnog stožera i naravno navijača. Šteta da nisu prošli, gledajući dvije utakmice mislim da su male sitnice, one tri minute presudile da ne idu dalje. No mislim da trebaju biti ponosni''.

HNL nam je sve zanimljiviji Dinamo, Hajduk, Rijeka i Osijek su u četiri boda.

"Odlično i neka tako bude do zadnjeg kola. Mislim da je super da hrvatski nogomet vraća i kvalitetu i interes, prvenstveno interes ljudi da uživaju i ponovno gledaju Hrvatsku nogometnu ligu. Samim tim se podigla i kvaliteta HNL-a i mislim da je to najveći dobitak ove sezone''.

U studenom Vatreni brane drugo mjesto na Svjetskom nogometnom prvenstvu, a Nikina očekivanja su visoka i od ove generacije Dalićevih izabranika.

"Ja sam vječiti optimist i misli da su svojim nastupima i igrama zaslužili da ih se zauvijek drži na pijedestalu. I dalje sam uvjeren da će napraviti i ponoviti veliki rezultat u Qataru. Vjerujem da će hrvatski narod i svi navijači opet moći uživati u sjajnim partijama. Nitko neće nadigrati ni deklasirati ovu reprezentaciju, nego će to uvijek biti s najvećim reprezentacijama u utakmicama u kojima će nijanse odlučivati o pobjedniku'', zaključio je na kraju Niko Kranjčar.

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam