×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 1917

Menu

Josipović o budućnosti: U SDP-u ne bi svi bili sretni da se vratim

ZAGREB - "Ne mogu zaboraviti gotovo milijun i sto tisuća glasova koje sam dobio - to je snaga koja želi reforme i zbog toga osjećam odgovornost i pred njima i pred onima koji su glasovali za gospođu Grabar Kitarović iz motiva koji nisu samo pitanje reformi već samo političkih reformi", rekao je predsjednik Ivo Josipović u intervjuu Media servisu.
Iako najavljuje nastavak borbe za reforme u društvu, Josipović ističe kako još uvijek nije odlučio na koji će način nastaviti svoju političku budućnost.







"Imam još vremena da odlučim, prije svega ću se odmoriti. Socijaldemokracija je sasvim sigurno moje opredjeljenje, ali danas te niše, ako ih tako mogu nazvati, nisu tako stroge i barijere nisu takve da nije moguće surađivati i ostvarivati neke političke ciljeve i u nekim okvirima koji nisu samo članstvo u stranci. Ima različitih ideja, puno ljudi je dolazilo..."



Neki treći put onda?



"Zaista su različite mogućnosti", odgovorio je Josipović.



Kad je riječ o SDP-u, nekih konkretnih ponuda nije bilo.







"Vjerojatno ne bi bili svi ni sretni iz raznoraznih razloga: neki vas prepoznaju kao konkurenciju, netko kao zastupnika nekih ideja koje netko u SDP-u ne vidi kao prave ideje. Dakle, mogu biti različiti razlozi. Ali na kraju krajeva ja se sam mogu vratiti u SDP, nitko mi ne brani da apliciram, kao što su mi uostalom i sami poručili iz SDP-a. Hoću li to učiniti, vidjet ćemo", rekao je Josipović dodajući da je rano govoriti možemo li ga očekivati na idućim parlamentarnim izborima. Ono što je sigurno jest da će Josipović prvi dan nakon isteka mandata podnijeti zahtjev za povratak na sveučilište.







"Sasvim sigurno se veselim jer je to dio mene, ja sam najveći dio svog radnog vijeka proveo u učionici. Ako ste primjetili u ovim programima kada je bilo neko obraćanje studentima, to sam činio s posebnim žarom u očima pa me to veseli. No to naravno ne isključuje politički angažman".



Ured bivšeg predsjednika neće koristiti.







"Ne, neću koristiti, takva su vremena, kriza je. Moja pozicija je drugačija od predsjednika Mesića i tu ne otvaram priču o njegovom ureda. Jer izabrati njegov ured znači, htjeli ne htjeli, i obavezu da se ne aktivirate politički. Prema tome moje koplje ne ide u trnje i zato ja ne idem u Ured".



Predsjednika u odlasku pitali smo i hoće li sada imati više vremena za skladanje, npr. opere koju nije završio za vrijeme mandata.







"Nastojat ću, iako nakon pet godina mora se ponovno, kako se kaže, podmazati mašina. No ovisi: ako bude političkog angažmana bit će manje muzike, i obrnuto: ako ne bude bit će više muzike".
nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam