Menu

Tin Srbić za MS: Zlatna europska medalja je šlag na torti

ZAGREB - Tin Srbić prvi je put u karijeri na tronu Europe. Najbolji hrvatski gimnastičar briljirao je u Antalyji i nakon sjajne vježbe na preči stigao do šeste medalje iz sedam velikih finala. Vrhunski hrvatski gimnastičar bio je gost Intervjua tjedna Media servisa. Opisao nam je kako se osjećao kada je prvi put u životu oko vrata stavio zlatno europsko odličje.

"Najzadovoljniji sam bio u onom trenutku kad sam doskočio jer sam odradio svoje. Zlatna medalja je samo šlag na tortu. Ne osjećam se nikako drugačije, osim da sam jako sretan", rekao je na početku razgovora Tin Srbić.

Skromni 26- godišnjak imao je tešku godinu jer borio se s vrlo neugodnom ozljedom. Mučila ga je ključna kost i nije vjerovao da se tako meteorski brzo može vratiti u sam europski vrh.

"Bila je jako teška prošla godina, prvenstveno zbog ozljede ključne kosti. Druga je stvar promjena gimnastičkih pravila, pogotovo na preči gdje sam morao mijenjati svoj koncept vježbe i učiti nove elemente. To je dugotrajan proces, a ja sam ga morao jako brzo napraviti. Iskreno nisam vjerovao da se tako brzo mogu vratiti na europski vrh", priznaje Srbić.

Već sada spada u red najvećih hrvatskih sportaša svih vremena.

"Mislim da sam svjestan toga, ali ne razmišljam puno o tome dok ne osjećam da je kraj moje karijere blizu. Kad dođe taj trenutak možda počnem malo više razmišljati o takvim stvarima", priznaje Tin koji je prije šest godina bio svjetski prvak u Montrealu.

Ima i svjetsko srebro, a uz naslov europskog prvaka iz Antalyje vlasnik je još dva europska srebra. Ipak, najdraža mu je srebrna olimpijska medalja iz Tokija koju je osvojio prije dvije godine. Je li sljedeći cilj olimpijsko zlato?

"Mislim da je olimpijsko zlato u gimnastici nerealno za najaviti koliko god ti dobar bio. Sustav kvalifikacija je takav da postoji šansa da ne odem na Olimpijske igre kao europski prvak ili svjetski viceprvak. Radije bih da prođu kvalifikacije, da vidim gdje sa, što sam pa onda mogu o razmišljati o takvim stvarima", rekao je Srbić.

Da bi se uopće kvalificirao na Olimpijske igre koje će se iduće godine održati u Parizu Tin mora biti fantastičan na Svjetskom prvenstvu u Antwerpenu ove jeseni. A da bi tamo bio fantastičan svoju će vježbu iz Antalyje morati nadograditi s jednim ili dva elementa i učiniti ju težom.

"Kada bi to ubacio u vježbu, to bi bila vježba početne ocjene 6.2 i onda sam konkurentan na svjetskoj razini. Preča je u ovom trenutku svjetska sprava i postoji mogućnost da na Svjetskom prvenstvu u Antwerpenu u finalu bude jedan Europljanin, a svi ostali van Europe. Treba još puno raditi da se to pojača, a izvedba ostane ista i da mogu konkurirati. Ali kako se osjećam sada u ovom trenutku mislim da mogu".

Već 17 godina Tin sjajno surađuje s trenerom Lucijanom Krceom. Uspješna suradnja ide dalje, na obostrano zadovoljstvo.

"On meni odgovara kao trener i ja njemu. Tu uvijek ima nekakvih razmirica, ali to je normalno u svakom odnosu. Što sam stariji toliko se i naš odnos mijenja. Privatno je odnos bolji, možemo razgovarati o više stvari, mogu biti iskreniji i nije me sram govoriti o problemima koje imam i koje mu moram reći kako bi on prilagodio trening ako se nešto događa u mom životu što nije dobro zbog moguće ozljede. Odnos nam je deset od deset i nadam se da ćemo surađivati do kraja karijere".

Gimnastici je Tin Srbić dao cijelog sebe. A je li mu ona dovoljno vratila?

"Koliko sam joj dao, mislim da ima još rezerve iako mi je dala jako puno. Posebno u tom životnom smislu, jako sam puno toga naučio. Dao sam jako puno i mislim da će se do kraja karijere još svašta dogoditi", rekao je Srbić.

Osim gimnastike Srbić je zaljubljen u nogomet, a uz Dinamo obožava Vatrene. Ići će ih u lipnju gledati na završnici Lige nacija.

"Nisam nikad u životu bio na utakmici hrvatske reprezentacije izvan Hrvatske. Vjerujem da će uspjeti to osvojiti", optimistično će za kraj najbolji hrvatski gimnastičar.

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam