Menu

Sesar za MS: Neće biti lako na kvalifikacijama za OI, ali uz malo sreće možemo biti jako dobri

OPATIJA - Hrvatska košarkaška reprezentacija pobjednik je pripremnog turnira u Opatiji nakon što su svladali reprezentaciju Brazila rezultatom 91-81.

Hrvatsku je do pobjede protiv Brazila predvodio Mario Hezonja s 39 koševa i šest skokova. Dario Šarić je isto tako bio odličan, ubacio je 20 koševa uz devet skokova i šest asistencija. Ovaj turnir priprema je za kvalifikacije za Olimpijske igre, a naši će reprezentativci u skupini u Pireju igrati protiv Slovenije i Novog Zelanda. Dvije reprezentacije iz te skupine plasirat će se u polufinale gdje se križaju s Grčkom, Dominikanskom Republikom i Egiptom, a samo pobjednik turnira će izboriti nastup u Parizu.

Za Media servis je pripremni turnir i formu svojih igrača komentirao izbornik Hrvatske Josip Sesar.

"Imamo uvijek nekih sitnih ozljeda, ali nadam se da će tako i proći i da neće biti većih izostanaka. Imamo još dva treninga prije odlaska u Atenu na kvalifikacijski turnir. Pripreme su bile dobre i momci su jako dobro radili, a pripremne smo utakmice iskoristili na najbolji mogući način", počeo je hrvatski izbornik.

Naravno, za dobru atmosferu i za ugodniji rad u Opatiji važne su i pobjede koje su stigle u pripremnim ogledima.

"Hezonja je odigrao sjajnu utakmicu i zabio 39 koševa. No ne treba zaboraviti i da je Šarić koketirao s triple doubleom i zabio 20 koševa, devet skokova i šest asistencija. Zubac je zatvorio reket, Smith i Krušlin su napravili sjajan posao u obrani", nastavio je Sesar za Media servis.

Jako je zadovoljan sa svakim košarkašem koji je igrao i dao svoj obol. Na kvalifikacijskom turniru u Ateni sigurno neće biti lako. Svjestan je toga i hrvatski izbornik.

"Idemo odigrati najbolji turnir što možemo. Sigurno je da neće biti lako jer čekaju nas sjajne reprezentacije. Sloveniju predvodi jedan od najboljih košarkaša svijeta Luka Dončić, a Grke Giannis Antetokounmpo koji je bio prije tri godine najbolji igrač NBA lige. Neće biti lako, ali tražit ćemo da igramo kao momčad, da se tako i ponašamo i da svaki igrač ima svoju ulogu. To ćemo pokušati prezentirati. Uz malo sreće nadam se da možemo biti jako dobri", zaključio je Josip Sesar.

Hrvatski će košarkaši 2. srpnja igrati protiv Slovenije, a dan kasnije s Novim Zelandom. Eventualno polufinale zakazano je za 6. srpnja, a veliko finale je dan kasnije.

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam