Menu

Josip Pivarić za MS: Stigao sam do kraja puta, a Vatreni će osvojiti Ligu nacija

ZAGREB - Josip Pivarić odigrao je posljednju utakmicu za Lokomotivu. I ne samo za taj zagrebački klub već posljednju utakmicu u karijeri.

Nogometnim žargonom Pivarić je nakon meča s Varaždinom objesio kopačke o klin. Evo što je izjavio za Media servis.

"Kraj puta, da. Mogu reći da je bilo onako kako sam zamislio, ali kao i svaki čovjek težiš najboljem i uvijek misliš da je moglo možda biti još bolje", rekao je na početku Pivarić.

A vjerojatno bi i bilo da ga na teškom nogometnom putu često nisu zaustavile ozljede. Lijevi bočni je čak sedam puta morao pod nož.

"Pogotovo ove zadnje dvije su bile ključne u nekakvom još većem napretku u karijeri i samo zbog toga žalim, ali jednostavno se na neke stvari ne može utjecati. Glupo se stalno vraćati na to i misliti", dodao je Pivarić.

No na ono na što se Pivarić uvijek s ponosom može vratiti mundijalsko je srebro iz Rusije 2018. godine.

"Naravno da mi je najveći uspjeh u karijeri osvajanje reprezentativnog srebra u Rusiji. To je bez ikakvog premca", priznao je Pivarić.

A kad smo se već dotaknuli Vatrenih zanimljivo je čuti kakve im šanse na završnici Lige nacija u lipnju daje Josip Pivarić, 34- godišnjak koji je dres Vatrenih oblačio 26 puta.

"Sve su četiri momčadi vrhunske. Mislim da imamo najtežeg protivnika u polufinalu, igramo s domaćinima Nizozemcima. Naravno da vjerujem da će Hrvatska pobijediti i osvojiti Ligu nacija, ali protivnici su izuzetno snažni i kvalitetni. Respekt svima, ali nadam se najboljem", rekao je Pivarić.

A Pivarić će sada imati više vremena za obitelj. Zato mu i rastanak s loptom neće preteško pasti.

"Imam jedan obiteljski posao i planiram ga voditi sa svojom suprugom. Oduvijek sam to želio. Tako da sam posložio stvari da možemo skupa biti u tome. Radi se o turizmu i nadam se da ćemo se snaći i uživati u tome", zaključio je Josip Pivarić.

On je peti član srebrnih Vatrenih koji ide u igračku mirovinu. Prije njega to su učinili Mario Mandžukić, Vedran Ćorluka, Ivan Strinić i Šime Vrsaljko.

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam