Menu

Šoštarić za MS: Bacat ćemo se na glavu da Zagreb prođe skupinu Lige prvaka, ali trebaju nam vatreniji navijači

ZAGREB - Nenad Šoštarić poznati je rukometni trener koji je dugi niz godina s uspjehom vodio zagrebačku Lokomotivu te žensku reprezentaciju Hrvatske s kojom je 2020. dohvatio broncu na Europskom prvenstvu. Nedavno je otvorio posve novo poglavlje jer postao je trener rukometaša Zagreba. O brojnim rukometnim temama s Nenadom Šoštarićem razgovarali smo u Intervjuu Media servisa.

Nenad Šoštarić priznao nam je da ga je iznenadio poziv rukometnog kluba Zagreb koji ga je poželio za novog trenera. No, dogodilo se pa je popularni Šoka s Trešnjevke na klupi vječnih hrvatskih prvaka zamijenio Andriju Nikolića. Skupina u Ligi prvaka je strašna. Tu su Kiel, PSG, Kielce, Kolstad, Aalborg, Szeged i Pelister.

"Ljepota sporta je da ne pobjeđuje uvijek novac. Ne znam za što smo trenutno sposobni, ali znam što želim i način na koji to želimo napraviti. Sve ćemo učiniti da se ne zadovoljavamo s malim stvarima i da probamo nakon dosta godina proći skupinu", rekao je na početku Nenad Šoštarić.Nije još kalkulirao koliko bi to bodova trebalo biti dovoljno za taj uspjeh, ali silno vjeruje u potencijal ove momčadi.

"Da bi došao do nečega moraš pobjeđivati. Ne možeš raditi na isti način i očekivati nešto veliko. Moramo napraviti nešto što dosad nismo, pobijediti nekoga velikog. Tako bi opet došli na razinu na koju želimo", priča nam Šoštarić.

A želja je vratiti rukometni klub Zagreb u europski vrh. Prilika je zasad propuštena u prošlom kolu Lige prvaka. Iako su u Szegedu Zagrepčani u jednom trenutku vodili i sa četiri gola razlike ipak su izgubili s 27:26. Tako ih je sada mađarski predstavnik stigao na ljestvici A skupine i bodovno se izjednačio sa Zagrebom.

"Otvorili smo i u Mađarskoj utakmicu s minus tri u startu, a onda treba potrošiti veću količinu energije da se vratimo. Definitivno moramo poraditi na fizičkoj spremi. Ona je uvjetovano vezana uz rad mozga", govori nam trener Zagreba i obećaje Zagrebaše koji se ne predaju i "ginu" za svaku loptu.

"Rođen sam u ovom gradu i poznajem filozofiju ovog grada. Oni vole pobjednike, ali vole i one koji daju sve od sebe. Mi zaista dajemo sve od sebe i nakon utakmice nas ne bole samo ruke i noge već i srce i glava jer smo sve uložili. Molimo navijače kada dođu u Arenu da ne sjede kao u kazalištu već neka nam daju podršku jer će to dečkima dati dodatan vjetar u leđa", rekao je Šoštarić.

Svjestan je naš sugovornik da ga mnogi smatraju trenerom za ženski, a ne muški rukomet, ali to ga uopće ne smeta. On je nedavno razriješen dužnosti izbornika ženske reprezentacije, a u svom je drugom mandatu hrvatski ženski rukomet vratio na kartu Europe te joj donio dvije medalje - europsku broncu u Danskoj 2020. godine te mediteransko srebro dvije godine kasnije. Priznaje nam da mu je euro bronca iz Danske najdraži trofej u karijeri.

"Prije svega želim i Linciju i reprezentaciji da ostvare još veće rezultate od nas", rekao je Šoštarić. A Linci je Ivica Obrvan, njegov nasljednik na klupi "Kraljica šoka" kako glasi nadimak ženske reprezentacije koju za mjesec dana očekuje Svjetsko prvenstvo kojem su domaćini Švedska, Danska i Norveška tako da je pred novim izbornikom iznimno kratko vrijeme za pripremu.

"Imamo na tom prvenstvu skupinu s domaćinom Švedskom koja je favorit grupe. Tu je i Senegal, a i Kina koju treba dobiti. S tim da taj Senegal uopće nije bezazlena reprezentacija. Da bi dostigli to što mi želimo, a to je ući u prvih osam i ugrabiti kvalifikacije za Olimpijske igre morate i još sljedeće dvije utakmice iz druge grupe pobijediti", dodao je Šoštarić.

Ostat će naravno najveći navijač ženske reprezentacije, ali i rukometnog kluba Lokomotiva kojoj je dao i dušu i tijelo. Tamo je počeo svoju trenersku karijeru, stvorio mnogo igračica, a s njim su Lokosice osvojile brojne trofeje pa i dvostruku uzastopnu titulu najboljih u državi, 2021. i 2022. godine.

"Prošle sam godine imao četiri ozbiljne financijske ponude da odem. To su bila dva kluba iz lige prvaka i klubovi iz Mađarske i Rumunjske. No kako sam malo udaren u glavu u meni postoji sportska ambicija i htio sam s Lokomotivom osvojiti prvenstvo. Riskirao sam, išli smo do kraja i osvojili smo. Drago mi je. Puno bih bolje prošao financijski da sam otišao van, ali bi li bio sretniji? Ne bih! Osnova je svega da si zadovoljan u duši. Ne mogu iznevjeriti ljude s kojima radim, a da bih s nekim radio moram ga voliti", zaključio je Nenad Šoštarić u Intervjuu Media servisa.

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam