Menu

Kobešćak za MS: Hrvatska nam najmanje odgovara, ali nadam se da možemo biti konkurentni u polufinalu

DOHA - Čudesni hrvatski vaterpolisti izborili su novo polufinale na velikom natjecanju, a suparnici za ulazak u finale Svjetskog prvenstva bit će im senzacionalni Francuzi na čijoj je klupi pomoćni trener Hrvat, trener Juga Vjekoslav Kobešćak.

Hrvatski vaterpolisti pobjedom nad Srbijom od 15:13 plasirali su se u polufinale Svjetskog prvenstva u Dohi, a sutra će ih tamo čekati senzacionalni Francuzi. Momčad je to koja je slavila protiv Mađarske, aktualnih svjetskih prvaka, a pomoćni trener je Zagrepčanin, Vjeko Kobešćak.

"Definitivno povijesna pobjeda za Francusku i najveći uspjeh u posljednjih sto godina. Utakmica je bila teška i opet nismo dobro krenuli, kao ni protiv Australije. Prve dvije četvrtine smo baš bili loši i tu je Mađarska došla do velike prednosti. Onda smo u trećoj i četvrtoj četvrtini odigrali puno bolju obranu, malo po malo stizali Mađare. Čudesnim preokretom i s nekoliko sjajnih golova Vernouxa došli smo do pobjede. Ogromna je ovo stvar za Francusku", ekskluzivno je za Media servis rekao Vjekoslav Kobešćak.

Sjajni Vernoux Mađarima je utrpao pet pogodaka i sutra će Hrvatskoj biti najveća opasnost. Trener Juga slaže se da je Hrvatska veliki favorit u polufinalu no vjeruje u bolji otpor svoje momčadi.

"Čeka nas Hrvatska koja nam uz Italiju najmanje odgovara. To su jedine dvije momčadi s kojima nismo uspjeli odigrati utakmice u egalu. Hrvatska je uglavnom dominirala, odnosno ne uglavnom nego uvijek. Nadam se da u ovom polufinalu možemo biti konkurentniji i bolji nego što smo bili dosad", zaključio je Kobešćak.

U drugom polufinalu sastaju se Italija i Španjolska.

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam