Menu

Zubčić za MS: Vedran Pavlek ne odustaje i siguran sam da će nam se vratiti utrke Svjetskog kupa na Sljemenu

ZAGREB - Završila je još jedna skijaška sezona, a najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić ostvario je sjajan uspjeh jer je u veleslalomu, disciplini koju najviše voli opet u samom vrhu. Veleslalomsku je sezonu okončao na trećem mjestu dok je u ukupnom poretku u TOP 10. O tom velikom podvigu, o povratku sljemenskih utrka, ali i o nogometnim temama najbolji je hrvatski skijaš pričao u Intervjuu Media servisa.

Prije svega, otkrio je Filip Zubčić koliko je zadovoljan sezonom u kojoj je iza sebe u veleslalomu ostavio brojne Austrijance, Talijane, Norvežane i mnoge druge.

"Zadovoljan sam sa sezonom. Ukupno sam treći završio u veleslalomu, a to mi je treći put da sam tako plasiran. Uvijek je malo falilo do Kristalnog globusa. Ovaj put nije bila takva situacija jer je Odermatt dominirao, bio je nezaustavljiv. Sretan sam sa svojim rezultatima. Od početka sezone sam u svih pet veleslaloma bio u prvih pet i od toga dvaput na postolju i dvaput četvrti. Dakle, nedostajale su stotinke za još poneko postolje. S malo slabijim ostatkom sezone ukupno je to bilo dovoljno da završim treći. Rekao bih super veleslalomska sezona i slabija slalomska", započeo je Filip Zubčić i otkio kakav je Švicarac Marco Odermatt izvan skijališta.

"Ja sam si stvarno u redu s njim. Kada sam bio u odličnoj formi i pobjeđivao u utrkama Svjetskoga kupa on je tek dolazio. Znamo se od njegovih početaka. Odličan je dečko, pristupačan. Nije bahat i arogantan. Kada se makne iz pancerica ne hoda s podignutim nosom. Drago mi je da se mogu protiv njega utrkivati", objasnio je Zubčić.

Hrvatski su skijaši ove sezone osvojili 1428 bodova. Pritom je najuspješnija bila Zrinka Ljutić s osvojenih 560.

"Cure su bile odlične. Zrinka iz godine u godinu samo raste. Samo je pitanje do kuda može dogurati. Leona je odlično startala sezonu, ali nažalost imala je isto pehove, ono kada je pala u Kranjskoj Gori. Izlijetanja i problemi su ju bacili unazad, a onda se nažalost u zadnjoj utrci ozlijedila. Vidjet ćemo koliko je to ozbiljno. Cure su osvojile četiri postolja ove godine, a ja dva. Šest postolja nije malo za hrvatsko skijanje, s obzirom da imamo jednu žičaru u funkciji i dvije staze. To je u biti jako puno", tvrdi najbolji hrvatski skijaš.

Zadovoljan je i sa svojim kolegama u reprezentaciji. Tvrdi da su imali bolju sezonu nego lani, ali konkurencija je nemilosrdna. Vjeruje da će dečki uz puno rada i truda jednoga dana doći do postolja i do top rezultata. Sada kada je sezona gotova slijedi testiranje nove opreme, ali kaže da će možda još skijati na prvenstvu Slovenije. Uvjeren je da će se jednoga dana utrke Svjetskog kupa opet održati na Sljemenu.

"Prvo se mora ili popraviti ili napraviti nova žičara na Crvenom spustu. To je preduvjet da bi došla utrka. Što se tiče Vedrana Pavleka, on je toliko uporan da će on sigurno tu trku vratiti na Sljeme, samo je pitanja kada. Volio bih da se ta utrka vrati dok sam ja dovoljno mlad i dobar i dok se mogu boriti za velike rezultate".

A kada već pričamo o Sljemenu, Filip Zubčić sjetio se lijepih dana kada je tamo trenirao. No nije uvijek bilo ugodno već jako opasno, radi neodgovornih pojedinaca.

"Ja sam gore skoro ubio jednu ženu koja se spuštala niz Crveni spust. Nažalost ju nitko nije vidio jer je izašla iz jednog puteljka van koji ide od Tomislavovog doma. Da sam ju pogodio vjerojatno bih ju ubio jer ideš 70 ili 80 kilometara na sat. To je kao da motorom "pokupiš" pješaka", govori Zubčić.

A za kraj razgovora nezaobilazne nogometne teme jer najbolji hrvatski skijaš veliki je navijač Dinama i Vatrenih. No prvo zagrebački Modri i "Zubina" prognoza tko će osvojiti neizvjesni HNL.

"Dinamo nije baš briljantan ove godine, nažalost. Rijeka mi iskreno igra najljepši nogomet, ali želim da Dinamo osvoji prvenstvo. Držim palčeve, ključno je kako ćemo sada s Hajdukom odigrati", tvrdi Zubčić koji će pokušati uživo otići na neku utakmicu Vatrenih ovoga ljeta na Europskom prvenstvu u Njemačkoj.

"Imamo odličnu momčad. Bitno je da dečki nakon svojih klupskih sezona ostanu još motivirani. Za reprezentaciju oni uvijek ginu tako da neće biti problema. Nadam se da će napraviti dobar rezultat. Za mene je dobar rezultat ako prođu skupinu, a novinari će biti ljuti ako nismo u finalu", zaključio je najbolji hrvatski skijaš.

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam