Menu

U Zaprešiću otvorene 28. Plazme Sportskih igre mladih

ZAGREB - U Zaprešiću su danas započele 28. Plazma Sportske igre mladih. Simbolički su ih otvorili zajedničkim paljenjem plamena potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, predsjednik Plazma Sportskih igara mladih Zdravko Marić, voditeljica Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj Zrinka Ujević i gradonačelnik Zaprešića Željko Turk.
Saznaj više...

Turističkim zajednicama dodijeljeno preko 6 milijuna eura za 155 projekata

ZAGREB - Održana je 32. sjednica Turističkog vijeća Hrvatske turističke zajednice na kojoj su članovi Vijeća, između ostalog, usvojili odluke o dodjeli bespovratnih sredstava i potpora temeljem ranije raspisanih javnih poziva. Riječ je o Javnom natječaju za dodjelu sredstava regionalnim turističkim zajednicama na turistički nedovoljno razvijenom području i kontinentu u 2024. putem kojeg je ukupno dodijeljeno preko 3,4 milijuna eura za 41 projekt, a sredstva su dodijeljena i putem Javnog natječaja za udružene turističke zajednice i to preko 2,9 milijuna eura za 114 projekata koji su zadovoljili sve uvjete natječaja.
Saznaj više...

Treći međunarodni poljoprivredni sajam u Pazinu - AgroTerra Istra 2024.

PAZIN - U prostoru Školsko-gradske sportske dvorane u Pazinu svečano je otvoren treći međunarodni poljoprivredni sajam AgroTerra Istra 2024.. Narednih nekoliko dana Pazin će biti centar poljoprivrede i svega vezanog uz poljoprivredu. Na AgroTerri možete pronaći od sjemena do velikih traktora. Organizatori su vrlo ponosni jer se i ove godine tražilo izlagačko mjesto više. Sajam se širi za 20% površine, a izlagača je nešto više od 140. Međunarodnu notu sajmu daju izlagači iz Italije, Slovenije, Slovačke.
Saznaj više...

U prvom kvartalu u Hrvatskoj ostvareno preko 3 milijuna turističkih noćenja

ZAGREB - Prema prvim podacima sustava eVisitor, koji sadrži turistički promet ostvaren u komercijalnim i nekomercijalnim objektima te nautičkom charteru (sustav eCrew), u Hrvatskoj je u razdoblju od siječnja do kraja ožujka ostvareno više od 1,1 milijun dolazaka i preko 3 milijuna noćenja, što u odnosu na isto razdoblje lani predstavlja rast od 16 posto u dolascima i 15 posto u noćenjima. Priopćenje prenosimo u cijelosti:
Saznaj više...

Vukovar domaćin šestog izdanja festivala „SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ“

VUKOVAR - Grad Vukovar bit će i ove godine, već šestu godinu zaredom, grad domaćin jedinstvenog Festivala nematerijalne kulturne baštine, turističkih manifestacija, atrakcija i destinacija „SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ“. Festival je najavljen na konferenciji za medije na kojoj su o bogatom programu i svim novostima vezanim za šesto izdanje Festivala govorili gradonačelnik Vukovara Ivan Penava, direktorica Turističke zajednice grada Vukovara Marina Sekulić, Ivica Tucak, počasni ambasador ovogodišnjeg Festivala, autor i producent festivala Aleksandar Kovačević i Slaven Klobučar ispred Turističke zajednice Bilogora-Bjelovar. Više u priopćenju koje prenosimo u cijelosti.
Saznaj više...

Prvi studijski program podatkovne znanosti i AI-ja namijenjen arhitektima digitalne budućnosti

ZAGREB - Podatkovna znanost i umjetna inteligencija naziv je novog studijskog programa Sveučilišta Algebra - prvog takve vrste u Hrvatskoj. Podatkovna znanost je disciplina s horizontalnim obilježjima i utjecajem na promjene u mnogim industrijama. Zanimanja budućnosti bit će usmjerena na različite oblike integracije informacijskih i podatkovnih sustava u poslovnim okruženjima. Više u priopćenju koje prenosimo u cijelosti.
Saznaj više...
Pretplatite se na ovaj RSS feed
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam