Menu

Iva Olivari: Mi smo kao vojska, a izbornik Dalić nije oficir

ZAGREB - Gošća Intervjua Media servisa bila je Team menadžerica Hrvatske nogometne reprezentacije. Iva Olivari. Bivša tenisačica koju je ozljeda ruke odvojila od aktivnog igranja danas je na mjestu na kojem joj mnogi zavide jer je u društvu najboljih nogometaša Lijepe naše. O uspjesima reprezentacije, o manje lijepim trenucima, EURO-u i o tome kako je biti žena u tom muškom društvu i općenito kako je biti žena u sportu Iva Olivari otkrila je u razgovoru za Media servis.

"Uvijek je uzbudljivo i lijepo i volim ovaj posao. Nije uvijek lako jer sport općenito, a nogomet je od velike važnosti u Hrvatskoj, donosi nam puno radosti ali smo prošli kroz neke tužne priče kroz sve te godine. Meni je to privilegija i zahvalna sam svim izbornicima i predsjednicima što me trpe tu gdje jesam", rekla je uvodno za Media servis Iva Olivari.

U Hrvatskom nogometnom savezu Iva Olivari radi od 1992. godine i do danas je stekla mnoge prijatelje među najvećim našim nogometnim zvijezdama.

"Sretna i ponosna sam što mogu reći da su mi neki od njih postali pravi prijatelji. Prošli smo lijepe i neke malo manje lijepe trenutke i naša suradnja sasvim dobro funkcionira".

Tko god je gledao utakmice Vatrenih mogao je vidjeti Ivu Olivari na klupi reprezentacije. I kad se najbolje i kad je su problemi Team menadžerica ima pokeraški izraz lica i teško je vidjeti emocije.

"Trudim se biti mirna iako se emocije jake. Treneri i igrači na klupi svašta proživljavaju, a i ja s njima ali pokušavam to proživjeti nekako u sebi da ne bi prenosila i na njih", rekla je Iva Olivari.

Olivari je otkrila i tko je najtemperamentniji na klupi.

"Pa Čarli Ćorluka. On je temperamentan, a i Mandžukić zna biti. On sjedi do mene i zna sa mnom prokomentirati i trudi se da to ne dođe do četvrtog suca iako je bilo par situacija. Onda ima kažem dečkima da se malo smire iako je to ponekad nedovoljno jer kad krenu emocije onda to eksplodira u njima", objasnila je Olivari.

Kad govorimo o onim teškim trenucima uz reprezentaciju Iva Olivari je izdvojila sva susreta.

"Prva je bila na EP 2008. protiv Turske kada smo izgubili na penale, a druga jednako teška je utakmica protiv Portugala na EURO-u 2016. kada smo igrali dobar nogomet ali dogodio se gol u 116. minuti i to je bilo jedno od velikih razočaranja", rekla je Iva Olivari.

Evo koja je bila najemotivija.

"Najdraža mi je kad smo u Rusiji pobijedili Engleze, koji su nas prije toga podcijenili i onda su dobili porciju koju zaslužuju", poručila je Olivari.

Da bi atmosfera bila dobra, a to je jedan od preduvjeta za dobar rezultat, među Vatrenima vlada jedan posebni nepisani zakon. Postoje upute, ali sve ostalo je na samim igračima i njihovoj prilagodbi kad dođu na pripreme.

"Mi jesmo vojska. Trenutno sam u izradi plana za Europsko prvenstvo, od prvog dana okupljanja i svi se držimo toga i to nam je Biblija. Točno se zna kad se koja aktivnost provodi, svi uvijek dolaze na vrijeme i svi su disciplinirani, ma svi smo disciplinirani, jer takvi moramo biti", rekla je Team menadžerica.

Za disciplinu i takav odnos najzaslužniji je izbornik Zlatko Dalić. Kako to izgleda iz prve ruke?

"On ima vrlo ležeran odnos s igračima. Nije oficir koji ih kontrolira, zna da su svi profesionalci i igrači to poštuju i znaju do kuda mogu", objasnila je Olivari.

Nismo htjeli raditi pritisak, ali smo zakazali novi razgovor nakon finala Europskog prvenstva u kojem će biti i Hrvatska.

"Može", prihvatila je Iva Olivari.

EURO počinje 14. lipnja i traje do 14. srpnja, a Hrvatska je u skupini sa Španjolskom, Albanijom i Italijom.

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam