Menu

Kreće pilot projekt izgradnje stanova u Virovitici; Kirin za MS o značaju ovog projekta

ZAGREB - U tijeku je pilot-projekt izgradnje stanova za policijske službenike u Virovitici. Cilj projekta je potaknuti povratak mladih obitelji u manje hrvatske gradove, počevši s Viroviticom. Više o projektu i njgovim ciljevima ranije je u Intervjuu Media servisa govorio predsjednik Općeg Sindikata MUP-a Tomislav Teri.

"Stručni tim iz Općeg sindikata MUP-a, došli smo s idejom i napravili određeni broj stanova za članove Sindikata i uputili pismo namjere prema gradu. Zemljište smo otkupili javnim natječajem od grada Virovitice i želimo izgraditi 20-ak stanova u tim područjima gdje je deficit ne samo policijskih službenika, nego i vatrogasaca, medicinskog osoblja..."

Kako najavljuje Teri, izgradnja stanova u Virovitici počet će tijekom svibnja, a završetak radova planiran je za prosinac. Razvoju Virovitice pomoći će i izgradnja brze ceste Zagreb-Virovitica, napominje naš sugovornik i pojašnjava koji je cilj ovog projekta.

"Da bi vratili mlade ljude u ta mjesta gdje su prekrasni gradovi - Virovitica, Đakovo, Požega - manji gradovi koji su u zaletu obnavljanja i zapošljavanja mladih ljudi i mladih obitelji, i to nam je jedini cilj da bismo na takav način vratili ljude u ta ruralna područja, pogotovo u zadnje vrijeme kako se dosta mladih odselilo".

Detalje o realizaciji projekta, detaljima izgradnje i ciljevima za Media servis otkriva investitor Predrag Đorđević.

"Želimo biti što više društveno odgovorni, energetski prilagodljivi današnjim trendovima, klasičnoj izgradnji. Objekt će biti građen prema modelu, uglavnom će biti opeka, samo uz nužne betonske elemente koji su potrebni zbog potresa. S te strane, baš smo zadovoljni kako je to ispalo".

Cijena stanova prilagodit će mogućnostima mladih obitelji koje žele privući, a nove lokacije su u pripremi, napominje Đorđević.

"Mi ćemo se truditi da cijena bude 25 do 30 posto niža nego ostale na tržištu. Za Karlovac se već pripremaju projekti, a za Požegu lokacija".

Početak izgradnje stanova u Virovitici se bliži, a budući vlasnici mogu prve ključeve očekivati u roku od šest mjeseci, dodaje naš sugovornik.

"Sve to što smo dobro nacrtali i zamislili moramo provesti u djelo i izgraditi. Izgradnja bi trebala krenuti kroz desetak dana dok se dovrše sve administrativne pripremne radnje koje su potrebne i nakon toga mi se nadamo u šest mjeseci da će biti prvi ključevi predani vlasnicima".

Virovitici projekt donosi mnogo toga dobroga, a o tome za Media servis govori i sam gradonačelnik Ivica Kirin.

"Ovaj projekt donosi Virovitici zapravo ono što je važno, da pokažemo paralelno s ovim što radi Opći Sindikat MUP-a i mi smo kao grad pokrenuli izgradnju POS-ovih stanova. Došli smo do toga da privlačimo kvalitetnu radnu snagu u grad. Na ovaj način omogućimo ljudima koji se doseljavaju i koji žele raditi u gradu Virovitici i donose odluku oko toga, da će doći ovdje jer će riješiti svoje stambeno pitanje".

Uvjete natječaja raspisuje MUP, a za stan se mogu prijaviti svi koji su zaposleni u javnim službama koje pokriva Opći Sindikat MUP-a, ističe Kirin.

"Za stanove se mogu prijaviti sve mlade obitelji koje su zaposlene u javnim službama koje pokriva opći sindikat MUP-a. Da su oboje zaposleni i da imaju primanja da si mogu otplatiti taj dio kredita. Možemo reći da je to na razini najma, negdje bi plaćali najam, a ovako će otplaćivati svoj vlastiti kredit".

Virovitica pomoću ovoga projekta planira privući mlade obitelji i u budućnosti ostvariti nove projekte sa stranim investitorima.

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam