Menu

Beroš za MS: Suradnja s Kujundžićem bila je adekvatna, radio je predano

ZAGREB - Potencijalni ministar zdravstva, zamjena za jučer smijenjenog Milana Kujundžića, doktor Vili Beroš sutra će biti predstavljen na saborskom Odboru za zdravstvo. Hoće li biti novi ministar zdravstva, saborski zastupnici odlučit će u petak. U razgovoru za Media servis, Beroš je otkrio svoje prve ministarske poteze, komentirao rad svog prethodnika Kujundžića, ali i objasnio zašto će mijenjati svoju imovinsku karticu.

 

Beroš je u razgovoru za Media servis rekao da se pripremao za ulogu ministra, no da ga je poziv premijera Andreja Plenkovića ipak iznenadio:

 

 

 

"Što reći osim da sam u sustavu dvije godine, poznajem glavne izazove, međutim, trebat ćemo pričekati petak, izglasavanje povjerenja u Saboru i onda ćemo moći govoriti o novom ministru."

 

 

Predstavljanje u Saboru počinje u 8 i 30 sati, a Beroš kaže da će biti spreman onoliko koliko je upoznat sa situcijom u posljednje dvije godine.

 

 

 

"Mislim da će pitanja biti ona koja muče sve nas zajedno jer pitanje zdravstvenog sustava nije stranačko pitanje, već problemi koji su prisutni, mi ih vidimo i moje nastojanje će biti rješavanje tih problema. Sve ono što je, bilo kritika, pitanje, opaska ili sugestija, prihvatit ću i evoluirati, napraviti u okviru svojih promišljanja i najboljih mogućnosti s ciljem unaprjeđenja hrvatskog zdravstvenog sustava jer brojni su problemi koji traju desetljećima i koje treba rješavati."

 

 

Mandat Plenkovićeve Vlade bliži se kraju, vremena za konkretne poteze sve je manje, no Beroš je izdvojio prioritete na koje će se fokusirati.

 

 

 

"U najužem fokusu, kao uvijek, bit će bolesnici, dostupnost zdravstvene zaštite i njihovo zadovoljstvo. Upravo u tom kontekstu sam spomenuo, kao jedan od elemenata, uspostavu hitne helikopterske službe. Nadalje, moj sljedeći fokus bit će ljudski potencijali - sestre, liječnici, sav liječnički i neliječnički kadar. Znamo i svjedoci smo postojanja prijepora o obračunu plaća, prekovremenim satima. To dugo traje", objasnio je Beroš.

 

 

Osvrnuo se i na mandat bivšeg ministra Kujundžića s kojim je u Ministarstvu zdravstva radio dvije godine.

 

 

 

"Kao pomoćnik ministra mogu reći da je radio predano, da je imao određene ideje i vizije koje je provodio u djelo, poglavito ideja izgradnje Nacionalne dječje bolnice, a ima još nekoliko ideja koje su doista utemeljene. Suradnja s njim bila mi je i više nego adekvatna. Ono što ću ja osobno drugačije je nastojati intenzivnije ući u rješavanje gorućih problema zdravstvenog sustava", pojasnio je Beroš.

 

 

Beroš će se sastati s čelnicom Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Natašom Novaković kako bi se s njom konzultirao i upotpunio svoju imovinsku karticu. "Želim u potpunosti biti transparentan i siguran da ništa neće biti krivo upisano", objasnio je Beroš.

 

 

 

"U zadnje dvije godine refinancirao sam svoje kreditne obaveze kreditama koje je Hrvatska liječnička komora nudila po povoljnim kamatama. Moja ukupna primanja su manja, jer sam radeći posao pomoćnika ministra mogao manje vještačiti i nisam mogao raditi u dopunskom radu kao ranije, stoga su ta primanja manja. Supruga nije navela svoj nasljedni dio četvrtine stana u Španskom koji ne koristi. To je nešto što moramo uvesti i ispraviti", rekao je Beroš.

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam