Menu

Povodom Svjetskog dana radija u fokusu 4. HRF-a digitalni radio u Hrvatskoj

ZAGREB - Povodom Svjetskog dana radija Udruga Hrvatski radijski forum tradicionalno organizira 4. Hrvatski radijski forum na temu digitalnog radija koji će se održati danas u zagrebačkoj Esplanadi. Svoje poruke tim povodom poslao je iz Bruxellesa i predsjednik Udruženja europskih radija Stefan Möller.

"Digitalni radio je radio budućnosti, a upravo će razvoj digitalnog radija biti tema 4. Hrvatskog radijskog foruma koji će se održati na Svjetski dan radija", otkrio je osnivač i član HRF-a te vodeći radijski strateg u Hrvatskoj Ivan Jurić-Kaćunić za Media servis. Naglasio je da je hrvatsko tržište ujedno i europsko tržište, a da je ujedinjena Europa opredijeljena prema strateškim tehnologijama. ''Pred nama je skoro i postcovid razdoblje i predstoji nam žuljevit rad na oporavku gospodarstva'', nastavlja Jurić-Kaćunić.

''Kreativne industrije, a posebno mediji, bit će značajni akteri kako u oporavku, tako i u daljnjem nacionalnom razvoju i napretku. Stoga, država nema alternative nego stvoriti sve pretpostavke da se društveni i gospodarski oporavak bezuvjetno ostvari. I treće, napredne tehnologije su već u “našem dvorištu”: DAB+ platforma je korak do komercijalne faze, 5G mreža već sada u Hrvatskoj daje mogućnost novih digitalnih usluga, a primjerice Hybrid radio za naše nove generacije slušatelja odavno nije novost'', naglasio je Jurić-Kaćunić.

Predsjednik Udruženja europskih radija Stefan Möller svim sudionicima HFR-a čestitao je Svjetski dan radija video porukom iz Bruxellesa.

„U ovim neobičnim vremenima, radio je još jednom dokazao svoju snagu i važnost tijekom krize. Sretan sam što je radio već nekoliko godina zaredom medij kojemu se najviše vjeruje, prema posljednjem istraživanju Eurobarometra. Svijet ide naprijed velikim koracima, prema budućnosti, baš kao i radio. Slušamo se i dalje, ostanite na sigurnom, budite zdravi. Vidimo se na radiju!“, poručio je Möller.

Hrvatski radijski forum održava se tradicionalno četvrtu godinu zaredom pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića.

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam