Menu

Penava najavio kandidaturu za treći mandat gradonačelnika Vukovara

ZAGREB - Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava ide po svoj novi, treći mandat, a za Media servis je otkrio na što će se fokusirati u kampanji, odnosno kakav mu je plan i program ako još jednom pobijedi na izborima.
Na pitanje što nije napravio u dva mandata, a planira u trećem, Penava je odgovorio da će mu prioriteti biti:

"Prvenstveno od nastavka razvoja samog grada u smislu gospodarstva, gospodrskih zona do izgradnje stanova za mlade obiteji do na kraju krajeva integracije školstva u gradu Vukovaru".

Iako više nije u HDZ-u, smatra da mu potpora stranke neće toliko trebati jer, kako on sam navodi, iza njega su konkretni rezultati:

"Pa za razliku od svih drugih protukandidata iza mene su rezultati. Hoćete, od činjenice da su osnovne škole prošle pod grad Vukovar gdje smo mi postali osnivač, da je u gradu mnogo otvorenih radnih mjesta, više od 1.200, da je otvorena nova tržnica, da je Vukovarska gospodarska zona popunjena da proizvoljne tvrtke dolaze svaki mjesec u novu halu, do vodotornja, stadiona, mogao bi nabrajati sad šest dana''.

Kaže da o koalicijskim partnerima ne razmišlja, nego da sve opcije ostavlja otvorenim za sada:

"Do sad smo podržavali prijedlog svake stranke koji je bio konkretan, gdje smo vidjeli da se radi o pomoći svim građanima grada Vukovara odnosno napretku grada Vukovara te tako vjerujem da će biti i u idućem sastavu".

Poručuje kako mu je dobrobit grada i građana iznad svih te je optimističan uoči predstojećih izbora, pogotovo kad pogleda rezultate internih anketa.

"Po tim anketama imamo 48 posto i po jednoj i po drugoj utrci za gradonačelnika tako da vjerujem budući da smo i zadnji put u anketama imali 58 posto pa osvojili 62 posto vjerujem da ćemo mi u prvom krugu riješiti stvar".

Izbori su u nedjelju 16. svibnja, a Penava kaže da se nada da će veliki dio građana izaći na izbore i zaokružiti onoga koji jedini garantira nastavak ovakvog tempa razvoja grada Vukovara. 

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam