Menu

Green future konferencija: Split se može pozicionirati kao grad promjene

ZAGREB - Green future konferencija koja će se održati 9. i 10. lipnja u Splitu dovodi neke od najvažnijih međunarodnih i domaćih govornika na temu zelene tranzicije, procesa koji će obilježiti naredne godine, kako u zaštiti okoliša, e-mobilnosti, energetici, javnim politikama, gospodarstvu tako i u funkcioniranju tvrtki.
Govornici na Green future konferenciji iz različitih poslovnih i tehnoloških sektora podijelit će svoja znanja i iskustva te prakse kako bi sudionicima približili proces zelene tranzicije. Svoje sudjelovanje već su potvrdila brojna imena, a poznata su četiri nova govornika, među kojima je i Thomas Hayden-Lefebvre, direktor Ibex Publishinga, medijske kuće koja obrađuje teme održivog prometa, zrakoplovstva, zelenih putovanja, e-mobilnosti i urbane mobilnosti. „Zelena tranzicija je vitalan pojam za sve vrste organizacija, u svakom sektoru i na svakom zemljopisnom području", poručio je.

"Bez međusektorske suradnje, sjajne ideje bi mogle propasti. Konferencija Zelena budućnost u Splitu savršena je prilika da se građani, tvrtke, vlade i nevladine organizacije okupe, iskreno razgovaraju i podijele nova i inovativna rješenja za lokalne i međunarodne izazove“, poručio je Hayden-Lefebre.

Među govornicima je i tekstilna inženjerka i dizajnerica Ivana Biočina. S teoretskim i istraživačkim iskustvom, 2021. godine osnovala je Institut za održivu modu u sjevernoj Hrvatskoj s fokusom na lokalnu, ručno rađenu proizvodnju održive odjeće bez tekstilnog otpada.

"Zelena tranzicija je iznimno važna za tekstilnu industriju. Industrija koja, osim što je jedna od najvećih zagađivača, ima najmanje inovacija i pomaka, upravo jer je složena, jer imamo brzopotrošne, jeftine predmete, iznimno složene za proizvesti. Cijena na koju smo navikli upravo i govori o tome u kojim okvirima su proizvedene", istaknula je Biočina.

Svoj dolazak su također potvrdili serijski poduzetnik i društveni inovator Florian Hoffman, kao i suosnivač S.T.A.R. Digitalne grupe vodećeg regionalnog igrača u digitalnom marketingu Petar Pavić.

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam