Menu

Direktor Umaga Tomislav Poljak uoči početka turnira: Drži nas euforija

ZAGREB - Pred nama je 32. izdanje teniskog turnira Plava Laguna Croatia Open Umag, a lista igrača je fantastična.

Organizator se i ove godine potrudio da na terenima u Umagu prodefiliraju tenisači od kojih su neki već etablirani, a tu su i oni koji će obilježiti naredno desetljeće ovog sporta. Carlos Alcaraz, Jannik Sinner, Borna Ćorić, Holer Rune i Fabio Fognini samo se neka od imena koji će nastupiti u Umagu. Direktor jedinog hrvatskog ATP turnira Tomislav Poljak zadovoljno trlja ruke na spomen zvijezda koje dolaze, a istovremeno, kako je rekao Media servisu, strahuje da se netko ne ozlijedi i otkaže nastup.

Posljednji koji je dobio pozivnicu je naš junior, osvajač Wimbledona, Mili Poljičak. „Za sada je sve OK” poručio je Poljak i dodao:

„Reakcije na listu igrača su odlične. Ne iznenađuje me to, jer držala nas je euforija dok smo sastavljali listu, a mene drži još od prošle godine kad smo krajem turnira znali koga ćemo sve imati ove”, rekao je Media servisu direktor Tomislav Poljak.

Čudesni Španjolac ili kako za zovu ”mali Nadal”, 19-godišnji Carlos Alcaraz brani naslov od prošle godine i sve što je napravio tijekom proteklog razdoblja je zadivilo sve ljubitelje „bijelog sporta”.

„Svi koji su ga imali priliku gledati u živo rekli su da Alcaraz jako dobar nitko se ne šokira kako igra. Karijera mu se odvija jako brzo, ruši povijesne rekorde i pomiče granice. Kvaliteta nije bila upitna i samo je bilo pitanje vremena. Sretni smo da smo ga ne vrijeme rezervirali za ovu godinu”, pohvalio se Poljak.

Tri sata i četrdesetak minuta mučio je 20-godišnji Talijan Jannik Sinner, kasnijeg pobjednika, u četvrtfinalu Wimbledona, Novaka Đokovića.

„Bila bi super priča da je pobijedio ali jedan meč ne definira ono što Jannik jest. To je novo lice tenisa u Italiji koji doživljava procvat kakav nije viđen godinama. Ne dolaze nam samo dvojica top deset igrača već su oni top-10 igrači ispod 21 godina.

Dolazak Borne Ćorića također će biti mamac za gledatelje.

„Borni smo odavno garantirali pozivnicu i tu nije bilo dvojbe. Bilo je početkom godine neizvjesnosti kako će teći njegov oporavak od ozljede, a Borna kaže da bi potpisao da mu rame bude ovakvo do kraja karijere što je poziv navijačima i gledateljima da od prvog dana ispune tribine”, najavio je Poljak.

No, Umag nije samo tenis. Pregršt popratne zabave nudi Umag. Dobra glazba, gastro ponuda i poneko iznenađenje mogu se očekivati na ovogodišnjem izdanju.

„Iz prve ruke mogu reći da je Umag pun turista i ova će godina biti katalizator za sve ove godine što se nakupilo: korona, ograničenja, maske i ograde. Zaista se veselimo kraju srpnja ove godine”, zaključio je Tomislav Poljak.

Turnir počinje u petak i traje do 31. srpnja.

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam