×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 2107

Menu

Previšić za MS o skijaškoj sezoni na Sljemenu: Cijene ostaju iste, ostali smo bez jedne žičare, a očekujemo veliku posjećenost

ZAGREB - Pred nama je službeni početak skijaške sezone na Sljemenu. Snijeg je u najavi, a temperature su dovoljne i za izradu umjetnog snijega. Je li vrh Medvednice spreman za ljubitelje skijanja i kada kreću prvi dani službene sezone u intervjuu Media servisa otkrio nam je voditelj skijaške žičare i terena Sljeme Gordan Previšić.

"Trenutno smo u fazi zasnježenja. Napravili smo 80 posto staza koje će biti u funkciji, a to su Zelena i Bijela. Kapacitet nam je sada mali s obzirom na jezero koje ima oko 5000 kubika. Pretpostavljam da će biti sve spremno za 22., 25. ili 28. (siječanj) kao što je bilo i prošle godine."

Pritom će u funkciji biti dvije žičare, jer je trosjedna skijaška žičara na Crvenom spustu, koja je već i bila dotrajala, oštećena nakon olujnog nevremena u srpnju.

"Doživjela je havariju za koju su stručnjaci iz Austrije utvrdili da je nepopravljiva. S obzirom na sigurnost naših građana shvatili smo to vrlo ozbiljno. Bit će dostupne Zelena i Bijela staza kao i Plavi spust, međutim on je uvjetovan samo prirodnim snijegom."

Pritom postoje veliki planovi kao i izgradnja nove skijaške žičare koja bi mogla stići već iduće sezone. Ipak, u gradu postoje prioriteti, kako je istaknuo naš sugovornik, koji su i ispred skijališta na Sljemenu.

"Vjerujem da bi to moglo biti do kraja ove godine. Druga varijanta, realnija, bio bi početak sljedeće godine, siječanj, veljača, ožujak, a u tom periodu građani mogu očekivati novi četverosjed, i to kuplung, što znači da fokus ne bi bio samo na skijašku populaciju."

Kad skijaška sezona počne parkirni kapaciteti su poprilično puni. Objasnio je Previšić i kakva će u tim danima biti regulacija privatnog, a kakva javnog prijevoza i na koje načine je moguć pristup skijalištima.

"Imamo i prekrasnu (gondola) žičaru čiji su kapaciteti i više nego dostatni. Imamo i ZET, a vjerojatno će biti linije pojačane, taj dio nikad nije bio problem. Svi vole doći autom, međutim ne postoji gore dovoljno parkirnih mjesta za sve skijaše i korisnike."

Dodao je i da će promet regulirati koliko najviše mogu pa su pritom u kontaktu s određenim gradskim uredima.

"Sa Zagrebačkim cestama i redarstvom i u policiji gdje će se to kontrolirati. Gore će biti postavljena i rampa koja je prije bila tamo na užem dijelu da omogućimo da u slučaju potrebe može doći hitna pomoć ili pristupiti vatrogasno vozilo."

Osvrnuo se voditelj skijaške žičare i na cijenu karata i istaknuo da se vjerojatno neće mijenjati u odnosu na prošlosezonske.

"Za sada mislim da neće biti povećanja cijena karata, one bi trebale ostati na razini prošle godine. Neće biti spuštanja ni dizanja jer su već bile poprilično niske. Sve ćemo objaviti na svojim stranicama Upravljanja sportskim objektima kao i na Facebook stranici Skijališta Sljeme."

Tako krajem siječnja očekujemo skijašku sezonu u malo drugačijem ruhu, a s nepromijenjenim cijenama karata.

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam