Menu

[AUDIO] Ravnateljica Centra Luka Ritz za MS: Nasilje je problem cijele zajednice i svatko ima odgovornost obavijestiti nadležne institucije o tome

ZAGREB - Savjetovalište Luka Ritz, koje je nazvano po mladiću koji je tragično preminuo nakon brutalnog napada u Zagrebu 2008. godine osnovano je s ciljem prevencije nasilja među mladima te pružanja psihosocijalne podrške žrtvama vršnjačkog nasilja i njihovim obiteljima. Gošća u intervjuu Media servisa je Ivana Jolić, ravnateljica Centra Luka Ritz koja vodi savjetovalište i radi na pružanju pomoći mladima kroz različite programe i aktivnosti usmjerene na edukaciju, prevenciju i podršku u situacijama vršnjačkog nasilja. Savjetovalište surađuje s raznim školama, institucijama i organizacijama kako bi osiguralo sigurno i podržavajuće okruženje za mlade. Poručila je da nasilje predstavlja problem cijele zajednice i da svaki pojedinac snosi odgovornost za njegovo prepoznavanje te obavještavanje nadležnih institucija o istom. Istaknula je važnost zajedničkog djelovanja u suzbijanju nasilja, naglašavajući da je suradnja svih članova zajednice ključna za stvaranje sigurnog okruženja. Osim toga, apelirala je na povećanje svijesti i edukacije o znakovima nasilja kako bi se pravovremeno reagiralo i pružila potrebna pomoć žrtvama.

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam