Menu

Bienenfeld za MS: Zagreb bi ponovno trebao oboriti turističke rekorde

ZAGREB - Turistička sezona se zahuktava, a brojke u metropoli već su odlične. Prema podacima Turističke zajednice grada Zagreba, u glavnom gradu Hrvatske je od siječnja do lipnja zabilježeno 13% više dolazaka te 8% više noćenja u usporedbi s istim periodom prošle godine. U Intervjuu Media servisa direktorica Turističke zajednice Grada Zagreba Martina Bienenfeld istaknula je da su rezultati nadmašili i rekordnu 2019. godinu, s povećanjem od 4% u noćenjima.

"Kada se to prevede u fizičke brojke to je više od 600 tisuća dolazaka i oko 1,2 milijuna noćenja. Što zapravo opet govori kako je Zagreb cijelogodišnja turistička destinacija i da se u Zagreb rado dolazi zapravo cijele godine."

Bienenfeld je posebno istaknula goste iz SAD-a, koji su zabilježili značajan porast u dolascima i noćenjima u usporedbi s prethodnom godinom.

"To je zapravo rezultat našeg kontinuiranog rada na američkom tržištu. Turistička zajednica Grada Zagreba je u kontaktu i usko surađuje s asocijacijama i ekspertima za turizam i s njihovim agencijama. Zato me ne čudi da su Amerikanci i ove godine na prvoj poziciji i po noćenjima i po dolascima."

A osim turista i SAD-a, ove godine ponovno bilježimo velike brojke dolazaka gostiju iz Južne Koreje, ističe Bienenfeld.

"Oni su prije pandemijskih godina bili naši najbrojniji gosti u dolascima. Oni se polako vraćaju i to nas jako veseli, jer daleko istočno tržište u Zagrebu nismo imali prilike toliko ugostiti u protekle četiri godine. Rezultat toga je direktna povezanost sa Seulom i Zagrebom".

Ove brojke potvrđuju uspješnost kampanje te još više učvršćuju poziciju Zagreba kao atraktivne turističke destinacije na globalnom tržištu, napominje naša sugovornica.

"Ako nećemo imati nekih većih odstupanja ili iznenađenja, Zagreb bi ponovno trebao obarati rekorde. Ako ovako nastavimo u razgovoru s našim hotelijerima i bookinzima, i prema našim najavama, mi bismo trebali imati izuzetno dobro ljeto u Zagrebu."

Dosadašnji rezultati potvrđuju kontinuirani rast i atraktivnost Zagreba kao turističke destinacije. Bienenfeld stoga očekuje nastavak pozitivnih rezultata i u nadolazećim mjesecima.

"S obzirom na ostatak Hrvatske, posebno na obali i mjestima karakteristična za ljetni turizam, kada počinje sezona, mi smo cjelogodišnji. Očekujemo svaki nastavak sezone i nakon ljetnih mjeseci, tijekom jeseni, pogotovo završnicu s našim Adventom. Već sada vidimo da bismo mogli imati rekordnu i najuspješniju godinu".

Također, Bienenfeld se zahvalila turističkoj industriji Zagreba i svima koji se nadovezuju na turizam u Zagrebu. Smatra da jedino zajedničkim snagama metropola ima ovako sjajan turizam.

"Dakle 6. mjesec u Zagrebu je bio posebno dobar i rekordan. Imali smo sjajne velike projekte koji se tiču turizma, i to je zasigurno i Zagreb Classic s kojim počinjemo ljetne mjesece i ljetna događanja u Zagrebu. Izuzetno veliki broj stranih gostiju posjetili su Tomislavov trg i pratili su sve naše programe. Ali svakako treba naznačiti da je tu sudjelovala i Hrvatska bratska zajednica iz Amerike, koji su ostvarili čak 6 tisuća noćenja, kroz par dana koliko su bili u Zagrebu."

Osvrnula se direktorica Turističke zajednice Grada Zagreba i na ostatak sezone te što nas sve čeka u Zagrebu u nastavku ljeta.

"Ono što bih napomenula i na što bih skrenula pažnju je da očekujemo čitav niz događanja kroz ljeto. Treba podsjetiti da traje Ljeto na Mažurancu kroz cijeli mjesec, zatim su to Večeri na Griču, s klasičnim programima u glazbi. Tu je i Zagrebačko histrionsko ljeto, koje traje i 7. i 8. mjesec."

Također, najavila je Bienenfeld i manifestacije koje se spremaju za jesen.

"Jesen će sigurno biti zanimljiva i lijepa u Zagreba, od našim događanja, od kulturnih do turističkih. Svakako treba spomenuti Zagrebački operni festival koji organizira HNK početkom rujna, pa kroz mjesec. Baby Lasagna koji će imati čak tri koncerta, Međunarodni festival kazališta lutaka i Zagreb Street Art festival. Svaki mjesec u Zagrebu ima nešto lijepo i zanimljivo i svaki je na svoj način atraktor da se Zagreb posjeti u svako doba godine."

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam