×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 1877

Menu

Šeks za MS: Kosor mi je bila bolja od Tuđmana

ZAGREB - Zašto je otišao, što će sad raditi, koji mu je predsjednik HDZ-a bio najbolji, što mu je bilo najteže u posljednjih 25 godina. O svemu tome progovorio je, u ekskluzivnom intervjuu za Media servis, Vladimir Šeks koji je podnio ostavku na zastupničku dužnost. Povjerio nam je i što mu je bila najveća pogreška u dugogodišnjem bivanju na političkoj sceni te otkrio koji je tajni recept za opstanak. Sa Šeksom je razgovarala Lana Ružičić...
Dugo sam želio otići, političke ciljeve i ideale sam ostvario, počeo je ispovijest Vladimir Šeks. Ipak, neće mirovati u mirovini. Osim što će savjetovati predsjednicu države, pripremat će ustavne promjene..."Ja još imam jedan od ciljeva, a to je da se u arhitekturi hrvatskog ustava realizira načelo hrvatske države kao socijalne države. Dakle, da to bude država koja će biti na dobrobit svih slojeva svih građana. To su rastući, gorući problemi," rekao je Šeks.Osim toga, smatra da treba promijeniti način glasovanja dijaspore, ali i povećati ovlasti predsjednice. Kaže da se ne vidi u Ustavnom sudu o čemu se spekuliralo, a na pitanje je li odlazak na Pantovčak častan uzmak jer HDZ više nije trebao njegove usluge odgovara - ne, nisam se više vidio u vlasti. Ne zna ni je li ga Karamarko vidio odnosno bi li ga stavio na listu za Sabor na idućim izborima. I da mi je ponudio, ja bih to odbio, tvrdi Šeks..."S predsjednikom HDZ-a sam imao vrlo površne kontakte," izjavio je Vladimir Šeks. A s kojim je predsjednikom stranke najbolje surađivao..."Uh, to je jako teško pitanje," rekao je Šeks.Podsjeća da je s Tuđmanom bilo i izvrsnih i napetih odnosa, da je sa Sanaderom surađivao odlično sve do jednog trenutka, a za Kosor nije našao baš nijednu zamjerku.."S gospođom Kosor imao sam izvrsne odnose do zadnjeg trenutka njezinog mandata. Podržavao sam ju za predsjednicu. To je ona," rekao je Šeks.Što misli o Vladi premijera Zorana Milanovića..."Mislim da je ona potrošila sve kredite da je iznevjerila obećanja hrvatskih građana i to je vlada koja je u ključnom dijelu neuspješna vlada," kaže Šeks.Šeks nam je rekao da mu je najteži trenutak u karijeri bio kada je 91. optužen za pokušaj državnog udara, za urotu u kojoj je htio likvidirati Tuđmana. Priznaje da mu je najveća pogreška bila što je često ulazio u konflikte i s novinarima i s političarima..."Ali me temperament i žar borbe vodio prema tome. Kroz to sam sticao brojne ožiljke i neprijatelje, a mogao sam biti lukaviji," zaključio je Vladimir Šeks.Na pitanje kud lukaviji od lukavog Šeksa, on odgovara da nitko nije bezgrešan. Dodaje da ima ljudi kojima se treba ispričati. Nisam na vječnom oproštaju, ja još trajem, rekao je Šeks i najavio da će se ispričati u knjizi koju piše, a nada se da će se neki i njemu ispričati. Na kraju je mladim političarima otkrio koja je tajna opstanka na političkoj sceni dugi niz godina..."Tajni recept je da spoznaju jednu jednostavnu istinu, da je politika umijeće mogućega. Treba biti vrlo mudar, treba primjenjivati sve one taktičke varijante koje su u skladu i s temeljnim načelima moralne savijesti, ali i koje vode prema uspjehu," dodao je Šeks.
nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam