Menu

Predstavljen program 198. Samoborskog fašnika: Očekuje se 300.000 posjetitelja

SAMOBOR - Predstavljen je program 198. Samoborskog fašnika, jedne od najstarijih tradicionalnih manifestacija na ovim područjima. Među ostalim, posjetitelje očekuje čak 14 koncerata poznatih izvođača, ali i drugih iznenađenje. Detalje je doznao naš Tonči Gabelić.
„Najbolji do sada“ - tako je ovogodišnji, 198. Samoborski fašnik, opisala gradonačelnica Grada Samobora Petra Škrobot. Od 2. do 13. veljače posjetiteljima će se predstaviti više od 3000 maskiranih sudionika, a zabavu garantiraju i brojni poznati izvođači. Velika je novost i povratak fašničkog šatora.

„Dio koncerata će biti na glavnom samoborskom trgu, a dio koncerata u fašničkom šatoru. Tu je 14 poznatih imena, 14 izvođača. Fašnički program ove godine je izrazito bogat, rekla bih nikad bogatiji program do sada“, poručila je Škrobot. Predviđena su i sportska događanja pod maskama, a sadržaja će biti i za one najmlađe, otkrila je nova direktorica Turističke zajednice Grada Samobora Iva Pehar.

„Pripremili smo još mnoga događanja na Trgu Matice hrvatske gdje će biti različite radionice od grafita, izrađivat će se životinjske maske, bit će različite predstave, a ove godine pored šatora imamo u ponudi i fenomenalan lunapark“, istaknula je Pehar. Prošle je godine ovaj fašnik posjetilo oko 150.000 ljudi, a ove se godine očekuje dvostruki broj.

Za sve posjetitelje tijekom fašnika, Pehar ima još dobrih vijesti:

„Petkom poslije 17:00 sati je besplatan parking u gradu Samoboru, kao i subota. Nedjelja se inače našim posjetiteljima ne naplaćuje. Što se tiče radnog vremena ugostitelja, produžili smo radno vrijeme petkom i subotom do četiri sata ujutro, a nedjeljom do dva sata“, rekla je Pehar.

Najkreativnije i najbolje maske očekuju brojne nagrade, a svi će moći uživati u delicijama po povoljnim cijenama. Otkrio nam je to fašnički lik Fiškal.

„Znamo da će i krafne i gemišti i kuhano vino koštati isto toliko koliko Perišić otkad je prešao u Hajduk“, rekao je Fiškal. Razloga sa posjetiti Samoborski fašnik i više je nego dovoljno. Zato maske na lica, a na umu imajte zabrane u Fašničkoj republici:

„Trezan biti, vodu piti, samo sa svojom ženom biti, golo lice okolo nositi, ali ne sme se niti za kaj pod masku poluknuti“, pojasnila je Sraka, fašnički lik.
nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam