Menu

Furjan ponovno izabran za predsjednika HUP-a za MS poručio: I dalje ćemo raditi na boljem položaju naših poduzetnika

ZAGREB - Na današnjoj 80. izbornoj Sjednici Vijeća članova za predsjednika Hrvatske udruge poslodavaca u narednom trogodišnjem mandatu izabran je Mihael Furjan koji je za Media servis poručio:

"Imali smo redovne izbore i naravno naši članovi su izrazili svoje mišljenje. Oni su imali mogućnost birati za dva kandidata znači i za predsjednika kao i za člana Izvršnog odbora - oni su izabrali su ono što su što su željeli, a mi zapravo svi skupa zajedno radimo i svi mi, sva četiri kandidata su vrlo aktivna u Hrvatskoj udruzi poslodavaca - mi nastavljamo raditi i dalje na boljem položaju hrvatskih poduzetnika."

Također, Furjan ističe da će nastaviti raditi na boljem socijalnom dijalogu sa sindikatima i Vladom.

"A mi imamo i neke neke prioritete u smislu da i želimo i dalje rasterećenje gospodarstva, bitno nam je i dalje smanjenje poreza na rad primarno dosta je napravljeno u zadnje vrijeme, ali i dalje vidimo da su velika opterećenja na obrazovanije kadrove, na srednji i viši dohodak. Bitni su nam bolji radni odnosi, znači osiguravanje talenata, dovoljno radnika za naša Hrvatska poduzeća. Želimo naravno i manju inflaciju, želimo bolje korištenje europskih fondova."

"Osim toga, izrazito je bitna održiva demografska situacija koja trenutno zabrinjava", ističe Furjan.

Bez obzira na mnoge dobre pokazatelje, pred Hrvatskom udrugom poslodavaca jest izazovno vrijeme:

"Mi danas bez obzira na ovaj rast društvenog proizvoda u Hrvatskoj imamo lošu makroekonomsku situaciju u zemljama koje su naši najveći ekonomski partneri, znači Njemačka je trenutno u tehničkoj recesiji, Italija je također u problemima i nadamo se zapravo da će se ta situacija brzo promijeniti jer mi vidimo u cijelom nizu naših izvoznih sektora značajan pad potražnje."

Upitali smo ga je li zadovoljan dosadašnjom suradnjom s vladajućima. Pojašnjava da su se zalagali za sveobuhvatnu porezne reforme:

"Mi smo zadovoljni djelomično s ovim poreznim reformama jer nije porez, znači ukinut je prirez, ali nije porez smanjen, odnosno nije u svim gradovima i lokalnim zajednicama, u nekima se i povećao porez, tako da je zapravo nije došlo do smanjenja. To je ono čime nismo nismo bili zadovoljni. Mi smo dosta toga postigli u smislu boljeg korištenja europskih sredstava, tako da ja bih rekao da je nešto napravljeno, ali moglo je toga biti još i bolje. Voljeli bi da se HUP nekad više sluša."

Za novog člana Izvršnog odbora HUP-a izabran je Sergio Galošić, predsjednik Uprave Klimaopreme. “Hvala svima na podršci. HUP će nastaviti poduzimati aktivnosti i zagovarati politike na olakšanju poslovanja i jačanju konkurentnosti hrvatskih poduzeća. Kao jedini reprezentativni predstavnik poslodavaca težit će boljem socijalnom dijalogu te i dalje biti ključni dionik u hrvatskom gospodarstvu. Postojeći i budući prioriteti HUP-a su porezno i neporezno rasterećenje poduzetnika, unaprjeđenje radnih odnosa i osiguravanje talenta potrebnih hrvatskom gospodarstvu, smanjenje inflacije općenito, kvalitetnije korištenje EU fondova, sustavno rješavanje demografskih problema kao i unaprijeđenije obrazovnog i pravnog sustava te cijeli niz ciljeva pojedinih granskih udruga. HUP će prilagođavati svoje prioritete interesima granskih udruga i članova. Želimo biti još brža i utjecajnija udruga u interesu svih članica”, poručio je novi stari predsjednik HUP-a, Mihael Furjan.

Na istoj sjednici Vijeće članica izabralo je i novog člana Izvršnog odbora HUP-a, Sergia Galošića. “Izvršni odbor je u zadnjem mandatu radio jako dobar posao. Radujem se angažmanu u Izvršnom odboru jer su teme kojima ćemo se baviti od iznimne važnosti za hrvatsko gospodarstvo”, poručio je Galošić.

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam